PSD 2.0. Rivalii lui Liviu Dragnea din partid fac opoziţie pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Liviu Dragnea e luat la ţintă de mai mulţi actuali sau foşti colegi, fiind criticat pentru mâna forte cu care conduce partidul. Ultimul intrat în corul opozanţilor interni ai lui Dragnea e Eugen Teodorovici, persoană căreia i s-a demonstrat de conducere că libera exprimare şi devierea de la linia formaţiunii aduce retragerea din funcţii guvernamentale.

Foştii premieri ai PSD, Victor Ponta şi Sorin Grindeanu, europarlamentarul Cătălin Ivan, ales pe listele aceluiaşi partid, şi mai nou Eugen Teodorovici, fost ministru în Guvernul Ponta şi consilier onorofic în Guvernul Tudose, sunt persoanele care aplică reţeta „picăturii chinezeşti“, adică a atacurilor repetate la adresa lui Liviu Dragnea, principalul motiv fiind acela că preşedintele PSD îi conduce cu mână forte pe social-democraţi. Metoda folosită: publicarea de mesaje pe paginile lor de Facebook. Rezultatul de până  acum a fost unul slab, aceştia nereuşind să atragă de ei oameni cu greutate din PSD, însă opoziţia cu pedigree social-democrat începe să aibă cât mai multe voci.

„Cui aparţine această decizie (a demiterii – n.r.)? Cu siguranţă cuiva care doar crede că ştie tot ce mişcă în România, de la economie la justiţie, de la sănătate la sistemul social şi educaţie, de la industrie la agricultură etc., luând decizii, din păcate, în consecinţă“, a scris Teodorovici într-un mesaj pe contul său de Facebook, referindu-se la Dragnea, cel care afirma în iarnă că ştie programul de guvernare din „scoarţă-n scoarţă“. Fostul ministru a fost demis pentru faptul că se declarase împotriva alocării de bani pentru un stadion în Alexandria şi pentru impozitarea Bisericii. Urmarea: a plătit politic Teodorovici pentru impozitare.

La rândul său, europarlamentarul Cătălin Ivan a anunţat vineri că el şi mai mulţi social-democraţi ar lucrat la un proiect politic pentru PSD, adică o alternativă la Dragnea şi actualei conduceri. „Lucrăm deja la un nou proiect politic pentru PSD, în interiorul partidului. Cred că nu ai voie să critici dacă nu pui măcar o soluţie în loc. L-am tot criticat pe Liviu Dragnea pentru modul închis, autoritar spre dictatorial, în care conduce partidul, pentru lipsa de viziune şi de direcţie din ultimul timp. Foarte curând vom prezenta public propunerea noastră de proiect politic pentru colegii noştri“, a precizat Ivan. Acesta a fost ironizat imediat de Florin Iordache, apropiat al lui Dragnea şi fost ministru al Justiţiei, care a punctat faptul că nimeni din PSD nu va merge alături de europarlamentar.

Ponta a patentat modelul
Acest tip de atacuri prin intermediul platformelor online e deja frecvent în cazul lui Victor Ponta, social-democrat exclus în iunie din PSD, care în ultimele luni a tot încercat să-şi convingă o parte din colegi să nu mai meargă pe mâna lui Dragnea, ci să vină alături alţi oameni precum Sorin Grindeanu. Ultima încercare a fost cea dinainte de moţiunea de cenzură a PSD împotriva propriului Guvern. A eşuat încercarea lui Ponta. Însă, şi fostul premier a anunţat că se pregăteşte să intre într-un nou partid politic în toamnă, în condiţiile în care nu mai e loc pentru el în PSD.

Un alt fost premier PSD care pune paie pe foc în rândul social-democraţilor e Sorin Grindeanu, cel care aminteşte constant faptul că partidul din care a făcut parte a ajuns să fie dat pe mâna unui fost PD-ist, fost coleg al lui Traian Băsescu, „adversarul tradiţional“.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite