Alegeri prezidenţiale 2014. Estimare ACL: 50%- Victor Ponta; 50%- Klaus Iohannis. PSD: Ponta - 53%, Iohannis - 47%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele furnizate de PSD indică faptul că, la ora 16.00, candidatul PSD ar fi fost votat de 53% din români, în timp ce pentru prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, şi-ar fi exprimat opţiunea de vot 47% din electorat. Datele ACL arată diferit: 50% pentru Victor Ponta la 50% pentru Klaus Iohannis. Se observă o scădere a candidatului PSD în ambele exit-poll-uri.

UPDATE: Exit-poll-ul PSD îl indică pe Victor Ponta pe primul loc, cu 53%, pe când Iohannis a obţinut 47% din sufragii. Datele sunt valabile până la ora 16.00.

UPDATE: Ultimele date venite de la ACL arată că până la ora 17.00 Klaus Iohannis şi Victor Ponta au obţinut, la egalitate, 50% din voturile exprimate. Exit-poll-ul ACL nu a luat în calcul voturile din diaspora.

UPDATE: Până la ora 14.00, candidatul PSD a fost votat de 56,44% din alegători, pe când Iohannis a obţinut 43,56%, potrivit exit-poll-ului PSD.

UPDATE: Ultimele date furnizate de ACL pentru ora 13.00 arată că Victor Ponta conduce cu 51,5%, urmat de Klaus Iohannis, cu 48,5%.

UPDATE: PSD spune că până la ora 13.00, Victor Ponta a fost votat de 59% din alegătorii care s-au prezentat la urne, pe când candidatul ACL a obţinut 41% din sufragii.

Victor Ponta scade atât în exit-poll-ul venit din zona PSD, cât şi în datele furnizate de ACL. De la ultima informare venită de la PSD, pentru ora 09.30, Victor Ponta a scăzut cu cinci procente în favoarea contracandidatului său Iohannis. De cealaltă parte, exit-poll-ul ACL arată că Iohannis a crescut cu aproximativ patru procente, diferenţa dintre cei doi contracandiaţi la ora 13.00 fiind de numai trei procente.

UPDATE: Potrivit unor surse din interiorul ACL, până la ora 12.00, Victor Ponta a fost votat de 56% din alegători, pe când contracandidatul său, Klaus Iohannis, a obţinut 44% din voturile românilor care au ieşit la vot.

La ora 9.30, Victor Ponta fusese votat de 64% din electorat, iar Klaus Iohannis de 36%. Se poate observa dinamica pozitivă a votului în cazul lui Klaus Iohannis, care, în numai o oră şi jumătate, a câştigat 3 procente. 

Potrivit sociologilor, dinamica este firească, întrucât experienţa a arătat că electoratul de stânga votează cu preponderenţă în prima parte a zilei, iar cel de dreapta îndeosebi după-amiază.

Aproape 5 milioane de români şi-au exprimat votul până la ora 13.00, potrivit Biroului Electoral Central (BEC). Numărul de votanţi este cu trei procente mai mare decât în turul I.

În curs de actualizare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite