Revoluţia gălăţenilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul anti PSD de la Galaţi, FOTO Facebook/Galaţiul Nostru
Protestul anti PSD de la Galaţi, FOTO Facebook/Galaţiul Nostru

Pare-se că partidul-unic şi conducătorul iubit nu prea mai au trecere în rândul poporului, lăsându-se cu proteste pe unde încă au curaj să îşi scoată nasul în public.

Turul doamnei Dăncilă pe meleagurile transilvănene a fost un fiasco, în loc de pâine şi sare dumneaei fiind întâmpinată cu huiduieli şi oameni dornici să îi transmită opinia lor despre guvernarea PSD-ALDE. Siderată, a spus că vedea Vestul ţării ca un „pol al civilizaţiei“. Aşa o fi, dar vedeţi dumneavoastră, doamna Viorica, aici în Ardeal omenia e pentru oamenii de omenie. Ori nu e nimic civilizat în a fi marioneta unui infractor şi să legiferezi ca să îl scapi de problemele sale penale, ocazie cu care eliberezi din puşcării violatori, pedofili şi criminali odioşi.

Totuşi, durerea cea mare pentru Liviu Dragnea şi şleahta sa de borfaşi e că oamenilor li s-a acrit atât de tare de guvernarea lor hoţească şi marile realizări ale programului de guvernare, încât nu mai pot să îşi arate faţa nici în fiefuri considerate tradiţionale ale PSD-ului. Sau, mă rog, o pot face, nu însă fără a fi întâmpinaţi de furia oamenilor care îi fugăresc ca pe nişte şobolani. Au simţit-o pe pielea lor liderul PSD şi mai-marii partidului cu ocazia primului descălecat electoral la Iaşi.

Nici tentativa de a drege busuiocul şi repara imaginea şifonată, prin marele miting organizat apoi în capitala Moldovei, nu a ieşit tocmai bine pentru pesedişti. Furia populară a fost mai mare, protestatarii mai mulţi, scandările mai agresive. Vituperările mânioase ale conducătorului iubit la adresa preşedintelui Iohannis, opoziţiei, liderilor europeni şi partenerilor externi, nu au reuşit să animeze masa de susţinători aduşi să-l asculte de prin întreaga Moldovă. Naţionalismul e persuasiv atunci când nu vine din partea unuia ce a furat de la popor, patriotismul e convingător când nu ai furat de la copii săraci.

Însă de abia la Galaţi colapsul PSD în ochii lumii a fost devoalat în întreaga sa splendoare. Oraşul de pe malul Dunării a fost mereu văzut drept una din redutele de încredere ale social-democraţilor. Patru mii de gălăţeni au ieşit însă sâmbăta trecută să protesteze împotriva lui Liviu Dragnea şi a camarilei sale. Oraşul moldovean nu e tocmai recunoscut pentru spiritul său civic, iar atâţia oameni ieşiţi în stradă în Galaţi înseamnă cât patru sute de mii în Bucureşti. După treizeci de ani în care a fost ţinută în sărăcie şi subdezvoltare, Moldova se trezeşte!

La Galaţi, Revoluţia din '89 a trecut aproape neobservată până în 22 decembrie, când borfaşii oraşului au tăbărât asupra sediului organizaţiei judeţene a partidului, să sustragă lucrurile de valoare. În timpul evenimentelor din decembrie 1989 au murit trei oameni: un bărbat aflat în stare de ebrietate - călcat de tanc pe şoseaua dintre Brăila şi Galaţi, un locotenent care a fugit dintr-o Unitate Militară până acasă, iar când s-a întors, a sărit gardul şi a fost împuşcat de santinelă, şi un bărbat împuşcat, prins la furat în port.

Gălăţenii au arătat zilele trecute că au intrat şi ei în Europa, măcar cu spiritul, dacă nu ca nivel de trai, alimentând focul revoluţiei anti PSD din Moldova. Cinste lor!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite