Rovana Plumb, invitată luni la Comisia juridică pentru a da explicaţii despre cazul Belina. Când ar putea fi votată solicitarea DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor o va invita luni pe fostul ministrul al Mediului Rovana Plumb pentru discutarea solicitării DNA privind efectuarea urmăririi sale penale, membrii comisiei urmând să finalizeze, probabil, raportul în acest caz în aceeaşi zi, a anunţat, joi, preşedintele Comisiei Eugen Nicolicea.

Nicolicea a precizat că va face, în acelaşi timp, o solicitare la Parchetul General pentru a pune la dispoziţie documente cerute de avocatul Rovanei Plumb referitoare la dosarul ministrului Shhaideh.

„Ne străduim să terminăm această situaţie luni ca să intre pe ordinea de zi marţi. Condiţia ca să se poată întâmpla această situaţie este să ne răspundă Parchetul General în termenul acesta şi să participe Rovana Plumb (...) Va fi chemată tot luni, vom vedea programul pe care îl facem. Rog colegii să participe la redactare", a precizat Nicolicea, în şedinţa de joi a Comisiei juridice.

Preşedintele Comisiei juridice a explicat că va cere Parchetului mai multe documente. „Din partea doamnei Rovana Plumb, prin avocat, a fost depusă o solicitare, o să aveţi acces la ea, prin avocat, ne-a învederat faptul că de la dosarul cauzei lipsesc mai multe declaraţii despre care s-ar putea crede că există, spre exemplu, declaraţia dată de Lucia Varga, fost ministru delegat, semnatar al notei de fundamentare alături de doamna Rovana Plumb, procesul verbal, mai multe declaraţii, memorii ce aparţin doamnei ministru Shaidehh şi consideră că acestea sunt utile cauzei ţinând cont de următoarea chestiune: doamna Rovana Plumb este acuzată că este complice la o faptă făcută de doamna Sevil Shhaideh. Evident, ca să poţi să fii complice la ceva, trebuie să poţi să discuţi despre fapta principală. Aceasta este motivaţia pentru care avocatul cere lămuriri despre fapta principală. Voi înainta o solicitare către Parchet, dacă Parchetul va binevoi să ne pună la dispoziţie aceste acte, este treaba Parchetului, dacă nu, va trebui să decidem dacă vom aştepta în continuare peste termenul respectiv sau dacă vom decide fără răspuns", a explicat Nicolicea.

Social-democratul a adăugat că va face toate demersurile ca raportul să fie finalizat luni seara şi să intre marţi pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor. „Vom face demersurile ca doamna Plumb să ştie că este invitată luni, îi vom preciza şi ora în funcţie de ce mai avem, în aşa fel încât probabil luni seara să încheiem raportul şi să intre pe ordinea de zi de marţi", a mai spus Nicolicea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite