Stolojan: PNL trebuie să dea drumul la alegerile interne. S-a întârziat deja destul de mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Theodor Stolojan a declarat, vineri, la RFI, că PNL trebuie să declanşeze rapid alegerile interne, de jos în sus, deoarece organizaţiile judeţene, în loc să se preocupe de opoziţia la guvernarea PSD-ALDE, sunt interesate de competiţia pentru funcţiile de conducere.

”PNL a întârziat deja destul de mult, trebuie să dea drumul neîntârziat la aceste alegeri, pentru că în fiecare organizaţie în loc să se concentreze pe opoziţie, se concentrează pe cine este cine în organizaţie. Deci prima şi prima cea mai urgentă măsură pe care trebuie s-o ia PNL-ul este să dea drumul cât mai rapid la alegeri în interiorul partidului, începând de jos în sus, după care, sigur, cu toată puterea de foc, în opoziţie”, a declarat Theodor Stolojan.

El a arătat că alegerile trebuie începute de jos în sus, iar rezultatul final trebuie să fie o conducere mai redusă numeric în comparaţie cu actuala structură.

”Partidul trebuie să-şi revadă puţin Statutul, pentru că este la ora actuală o decapitalizare a funcţiilor politice, prin numărul extrem de mare de prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţi şi aşa mai departe. În mod normal, partidul trebuie să aibă în minte foarte limpede că un vicepreşedinte trebuie să răspundă de o direcţie strategică a partidului, altfel, orice funcţie din asta multiplicată la nesfârşit nu este eficientă. Pe urmă, evident, partidul trebuie să-şi dezvolte în continuare capacitatea de a elabora idei noi, programe economice, sociale. Şi sigur, foarte multă muncă la nivelul satelor, comunelor, oraşelor, pentru că este în Opoziţie şi din păcate, într-o Opoziţie cu o slabă prezenţă în Parlament”, a mai spus Stolojan.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, pe 29 ianuarie, la finalul unei întâlniri informale cu liderii de organizaţii judeţene ai partidului, că s-a luat decizia ca alegerile să fie organizate de jos în sus, începând de la filialele constituite în jurul secţiilor de votare, urmând ca cel târziu până la finalul lui iunie să fie organizată şi convenţia naţională în cadrul căreia va fi ales viitorul preşedinte al PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite