Tăriceanu are demn urmaş: Tudy Ionescu joacă şi cu stânga, şi cu dreapta

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poate părea ciudat că în avalanşa de evenimente importante din politica românească singurul aspect asupra căruia am reuşit să mă focalizeze să scriu este viitorul politic al ALDE.

Dar pentru că prezentul este trist, negru şi încâlcit, îmi îndrept atenţia către viitor, forţat şi de colegii de la Digi 24, care şi-au făcut un obicei în a-l invita pe numitul Tudor Ionescu, pentru cunoscători Tudy, membru ALDE, la emisiunile postului. Acest tânăr jucăuş a fost la un pas să devină viceprimar al Capitalei în urma unei înţelegeri politice între doamna Firea şi consilierii ALDE, însă s-a renunţat la idee după ce au fost reluate în presă imaginile cu Tudy  frecându-şi bărbăţia. Este posibil ca tânărul să aibă anumite calităţi politice, dar în mod sigur am văzut că se pricepe la frecat, nu menta, ci altceva. Îmi este greu să cred că un alt politician ar accepta să apară cu Tudy drept coleg de dezbatere în studiourile de televiziune, însă este posibil ca mulţi dintre ei să nu ştie care sunt ceilalţi invitaţi, aşa că se pomenesc cu Tudy faţă-n faţă şi n-au ce face.

În aceste condiţii, vina pentru promovarea lui Tudy Ionescu ca interlocutor serios pe teme importante aparţine celor care îl invită. Nu îmi dau seama care sunt mecanismele care duc la apariţia acestui personaj la Digi 24 (singura televiziune de ştiri la care încă mă mai uit), însă e grav că un personaj care se poza în timp ce se autosatisfăcea cu gândul la Oana Zăvoranu, iar apoi îi trimitea vedetei imaginile, este promovat de acest post. Pe lângă politicieni penali, mitomani şi proşti, a apărut şi unul  care ştie cum stă treaba cu frecatul lucrurilor. Poate e un progres în ceea ce priveşte clasa politică şi eu nu-mi dau seama.

Băgat la înaintare de Călin Popescu Tăriceanu, care îl consideră demn să-i reprezinte partidul balama în diverse funcţii publice, Tudy se poate lăuda că are ceva din calităţile şefului său de partid: joacă şi cu stânga, şi cu dreapta, aşa cum face liberalul-socialist Tăriceanu cu ideologiile.

Deocamdată, Tudy e expert în alt domeniu, dar în timp, cu îndrumarea necesară şi cu promovarea pe posturile de televiziune, sunt convins că Tudy va pune serios mâna la şlefuirea ţării.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite