Toate documentele pe care se bazează acuzaţia de plagiat la adresa lui Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a pune informaţii şi nu speculaţii la temelia dezbaterii privind acuzaţiile de plagiat lansate de revista „Nature" la adresa premierului român, „Adevărul" vă prezinta toate documentele care au fost consultate de către jurnalistul Quirin Schiermeier, dar şi o serie de documente ajutătoare.

Documentele pe care le prezentăm în facsimil sunt teza de doctorat a lui Victor Ponta, pasajele din cele trei cărţi care se regăsesc în teză fără a fi citate, o sinteză "în oglindă" a pasajelor originale şi copiate. Mai prezentăm de asemenea, o teză de doctorat cu tematică similară (Tribunalul Penal Internaţional), spre a arăta cum trebuie să arate o asemenea lucrare în mod corespunzător, categoriile de palgiat, aşa cum au fost ele definite de Universitatea Harvard, precum Codul Etic al Universităţii Bucureşti, acolo unde Victor Ponta şi-a susţinut doctoratul, şi pasajele relevante din legislaţie.

Dă click mai jos pentru documentele în cauză:

Teza de doctorat Victor Ponta

Carte Vasile Creţu 1996, paragrafele copiate sunt marcate cu galben

Carte Dumitru Diaconu 1999, paragrafele copiate sunt marcate cu verde

Carte Ion Diaconu 2002, paragrafele copiate sunt marcate cu albastru

Doctoratul şi pasajele copiate puse în oglindă

Cum arată o teză de doctorat necopiată având aceeaşi tematică The International Criminal Court - Assessing the Jurisdictional Lo

Categorii de plagiat - instrucţiuni Harvard

Cod etică Universitatea Bucureşti

Legislaţie plagiat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite