Traian Băsescu a discutat la Bruxelles cu liderii Partidului Popular European despre legile justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris pe Facebook că a fost la Bruxelles, unde a discutat despre situaţia politică din România şi despre legile Justiţiei.

De asemenea, Băsescu susţine că a contrazis categoric afirmaţia europarlamentarului Cristian Preda, care a solicitat retragerea dreptului de vot al României în Consiliul European.

„M-am întâlnit cu politicieni pe care îi cunosc de multă vreme, Joseph Daul, Preşedinte al Partidului Popular European, Antonio Tajani, Preşedinte al Parlamentului European, Antonio López, Secretar General al Partidului Popular European, Michel Barnier, Negociator-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, şi Elmar Brok, europarlamentar german, Responsabil al PPE pentru Brexit“, a scris Traian Băsescu, potrivit News.ro.

El afirmă că subiectele discutate au fost: ituaţia din Republica Moldova şi obiectivele unioniste ale PUN; situaţia negocierii Brexitului şi modul cum a fost negociată problema lucrătorilor străini; situaţia politică din România, cu clarificări legate de legile justiţiei; situaţia de securitate de pe flancul estic al Uniunii Europene; nevoia de accelerare a proceselor de integrare, inclusiv subiectul Schengen.

„Am contrazis categoric declaraţia eurodeputatului Cristian Preda legată de suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul European“, susţine Băsescu.

Eurodeputatul Cristian Preda a susţinut, în urmă cu o săptămână, în plenul Parlamentului European, activarea articolului 7 al Tratatului UE suspendarea dreptului de vot al reprezentanţilor Guvernului român în Consiliu, din cauza „crizei grave a statului de drept” în România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite