articolul anterior articolul urmator

Trei generaţii de oameni politici

29
14 Apr 2017 10:27:53
Nicolae Manolescu
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

29 Comentarii

unul
14.04.2017, 11:04:26

" Poate doar, glumesc amar, devenind un stat creştin ortodox, pe gustul lui Marian Munteanu, ceea ce i-ar permite lui Dumnezeu să se amestece din nou, după ce l-a alungat din politică Revoluţia Franceză, fapt reconfirmat filosofic de Nietzsche, în treburile noastre." Din nenorocire ati pus punctul pe i. Romania ca si stat a devenit anticrestin, odata cu intrarea in UE. Si romania a fost singurul stat infintat de franta anticretina dupa revolutia franceza. Ce s-ar putea face? Dupa parerea mea romania ar trebui abandonata. Probabil nu mai are sanse de scapare. In schimb ar trebui ca Moldova sa se dezvolte si sa duca mai departe traditia romaneasca. Moldova are sanse reale sa devina singurul stat reprezentant al romanilor

-11 (13 voturi)
Stanila Ion
14.04.2017, 11:44:48

Romania ca stat, nu ca si stat...Nu imita toti "vorbaretii" semidocti de pe ecrane.

+10 (12 voturi)
unul
14.04.2017, 11:55:02

Am inteles. Trebuia sa zic si "a devenit anticrestina " ?

-4 (6 voturi)
Stefanescu Marian
14.04.2017, 11:13:50

Trist dar adevărat.Şi totuşi,Maestre,DE CE noi românii nu am avut un Walesa sau un Havel care atunci în anii 1990 să producă "separarea apelor"?Fiindcă acum,după aproape 30 de ani,constatăm cu mânie că dintre toate statele fost comuniste numai noi românii continuăm cu urmaşii acestora numiţi azi PSD.Oare,încă o dată,de ce?Le-a plăcut românilor comunismul?Nu am avut elitele politice(dar şi culturale...) necesare?Nu am ştiut,sau nu am vrut să scăpăm de comunism?Grele întrebări,care atârna ca o ghilotină peste sufletele generaţiilor care au participat la "marea trecere" de la comunism la democraţie... Nu ştiu de ce,dar personal sufăr de sentimentul unei mari vinovăţii.Să ne ierte Dumnezeu şi să ne lumineze că tot suntem în Vinerea Mare.

+4 (6 voturi)
unul
14.04.2017, 11:51:39

Stefanescu Marian " Să ne ierte Dumnezeu şi să ne lumineze că tot suntem în Vinerea Mare." Pentru asta ar trebui sa si existe ce sa lumineze. Romania nu este Polonia, romanii sunt o tara de tarani agricultori. Peste care a cazut comunismul. Apoi capitalismul. Polonezii sunt o tara de ceea ce romanii numeau lesi, la fel ca si Ungaria. Sunt lumi cu totul diferite defapt in opozitie. Romanii sunt cei care erau pe post de sclavi la Polonezi si Unguri. Caracteristica asta populara nu se poate schimba decat probabil pe durata a 1000 de ani. Deci daca partidele capitalismului salbatic au ajuns la groapa istoriei in romania se datoreaza faptului ca romanii au pastrat o decenta care ii fereste sa devina niste europeni stapani de sclavi. Ai evident si Europa stie asta de aia ii trateaza pe romani ca pe niste sclavi.

-4 (10 voturi)