Tristă frăţietate la vârful politicienilor din România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu s-au împlinit încă trei de luni de când guvernul condus de dl. Sorin Grindeanu a depus jurământul şi devine tot mai evident faptul că ne îndreptăm spre eşecul programului cu care PSD şi servantul lui politic, ALDE, au câştigat alegerile din decembrie 2016.

Degeaba s-a supărat preşedintele PSD, dl.Liviu Dragnea, pe ministrul Finanţelor, dl. Viorel Ştefan, acuzându-l să s-ar fi grăbit să anunţe că Executivul ar fi pregătit să opereze modificări de strategie dacă se va dovedi că ar fi cazul. Adică dacă se va depăşi ţinta de deficit bugetar. Este de pe acum mai mult ca sigur că aceste măsuri vor trebui luate de urgenţă dacă nu vrem ca România să ajungă, din motive politicianiste, pe marginea prăpastiei. Au ajuns să vorbească despre ele şi bodyguarzii din presă ai guvernării. Gen Bogdan Chirieac şi Radu Tudor.

Veşti nu tocmai bune au venit, spre supărarea d-lui Dragnea, şi de la ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Sevil Shhaideh. Sunt indicii că vor urma tăieri masive la capitolul investiţii. Nici vorbă despre absorbţia prevăzută de fonduri europene. 

Încasările la buget sunt pe mai departe modeste, sub pragul prognozat de oficialii guvernamentali. Salariile bugetarilor au fost mărite selectiv, nu riguros exact aşa cum au promis în campania electorală domnii Dragnea şi Tăriceanu, aceasta în vreme ce preţurile din magazine, la utilităţi cresc şi nu mai pot fi de nimeni oprite. Măririle salariale au fost aproape spulberate de cursul valutar deloc în favoarea leului şi de realitatea din pieţe şi din magazine. 

Devine din ce în ce mai sigur că guvernul Grindeanu nu va fi defel unul de cursă lungă. Cred că fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut exces de optimism apreciind că dl. Grindeanu &co vor rămâne la Palatul Victoria până în primele luni ale anului viitor.

Invitată luni la o emisiune pe TVR 1, din câte am înţeles într-o nouă calitate, aceea de analist politic, fosta preşedintă PNL, d-na Alina Gorghiu, a prognozat că viitoarele alegeri legislative nu vor avea loc la termen. Sau că guvernarea PSD-ALDE va dura mai puţin de patru ani. Posibil.

Marea întrebare este însă cu cine va fi respectiva guvernare înlocuită. Câtă vreme despre PMP-ul d-lui Traian Băsescu nici nu mai ştim dacă există, USR e măcinată de scandaluri, evitând cu greu primejdia sciziunii cu preţul pierderii majorităţii de preşedintele fondator, dl. Nicuşor Dan, iar PNL nu îşi revine şi pace. Şi nici nu sunt indicii că PNL ar avea şanse de a reveni la viaţă având în vedere cine sunt persoanele ce şi-au anunţat candidatura pentru competiţia vizând şefia partidului. Competiţie ce îşi va desemna câştigătorul la Congresul din iunie.

USR şi PNL lasă impresia că s-ar fi transformat în cluburi de discuţie pe tema felului în care să se comporte în relaţia cu fostul premier Dacian Cioloş. Orgoliul infantil al atât de dezamăgitorului Nicuşor Dan şi prostia agresivă a mai marilor PNL care nu vor să îşi recunoască vinovăţiile în eşecul politic din decembrie se etalează zilnic. După ce Nicuşor Dan a spus că USR mai reflectează dacă să-l primească sau nu în USR pe fostul premier al României marţi a ajuns la gânduri mai bune, în vreme ce liderii PNL îi pun acestuia în cârcă decontul catastrofei electorale de la finele anului trecut. E scandalos de-a dreptul să o vezi pe d-na Gorghiu aruncând greşelile ei în cârca d-lui Cioloş.

PNL şi USR s-ar putea lua de mână cu liderii din prima linie ai PSD căci şi pentru aceştia dl. Cioloş reprezintă o problemă. De ce, în ce calitate, în numele cui vorbeşte la Bruxelles dl. Dacian Cioloş? - se întreabă semi-analfabeţii, handicapaţii lingvistic şi nu numai ce reprezintă astăzi în străinătate România.

Tristă frăţietate întru prostie şi indiferenţă faţă de viitorul ţării la vârful celor ce fac azi politică în România! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite