Tudorel Toader, despre propunerea de revocare a şefei DNA: Eu am venit cu argumente juridice şi de ordin managerial, domnul preşedinte a răspuns pur politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că el a venit cu argumente juridice pentru revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis "a răspuns pur politic”.

"Raţionamentele şi argumentele de ordin constituţional le cunosc constituţionaliştii. Eu în ceea ce fac nu încerc să conving pe x sau pe y pentru că nu-i cunosc nivelul de înţelegere. Eu am venit cu argumente juridice şi de ordin managerial, domnul preşedinte a răspuns pur politic”, a declarat ministrul Justiţiei, la Antena 3.

El a spus că nu trebuia să îl convingă pe preşedinte în cazul revocării procurorului şef al DNA şi că Iohannis "trebuia să se uite la argumente, să vadă dacă sunt justificate sau nu”.

Ministrul Justiţiei a mai afirmat că dacă i se va solicita va merge la CCR să îşi susţină argumentele. "Vom vedea care e soluţia. Altceva n-aş vrea să comentez”, a adăugat ministrul Justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că nu are emoţii legat de sesizarea făcută la Curtea Constituţională în urma refuzului său de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, el subliniind din nou că nu există niciun conflict constituţional.

"Nu am emoţii, dar dacă există acest demers din partea Guvernului, aşteptăm să vedem documentul. Aşteptăm şi să vedem cum văd judecătorii Curţii Constituţionale această chestiune. Din punctul meu de vedere, nu poate fi vorba de un conflict constituţional", a afirmat, luni seară, preşedintele Klaus Iohannis.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, tot luni, că premierul Viorica Dăncilă a semnat în faţa sa sesizarea către Curtea Constituţională privind refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, iar documentul va ajunge în cursul zilei la CCR.

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat şi miercuri decizia de sesizare a Curţii Constituţionale după refuzul său de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că nu există niciun temei şi niciun conflict între Guvern şi preşedinte pentru sesizarea CCR. "Putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici şi până la un conflict constituţional este cale lungă", a afirmat Iohannis. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite