Udrea, despre scandalul DNA: Toată lumea a aşteptat să vadă ce zic americanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată în Costa Rica, Elena Udrea a comentat, la Antena 3, scandalul DNA, acuzând că nimeni nu a reacţionat în primele zile după apariţia înregistrărilor lui Vlad Cosma, aşteptând „reacţia americanului“.

„Toţi au aşteptat un semnal. Nimeni nu a reacţionat în primele zile. Nici măcar doamna Kovesi. Toată lumea a aşteptat să vadă ce spune americanul. Ce spun cei care susţin abuzurile din România şi sunt de partea acestui sistem la crearea căruia au participat. Cum s-a dat semnalul, cum au venit toţi să se replieze. Părea că se va merge către sancţionarea celor care au făcut acele ilegalităţi, dar toţi s-au repliat“, a declarat sâmbătă fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea la Antena 3.

Despre declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi:

„Au venit oameni cu probe, demonstraţii în direct de cum se falsifică probele de către DNA şi nu se schimbă nimic. Mă interesează cum răspund procurorii care folosesc un inculpat pentru a falsifica probe. Iar replica «eu nu răspund unui inculpat» nu merge, pentru că pe denunţurile inculpaţilor sunt arestaţi şi condamnaţi oameni. Nu poţi să iei în serios un inculpat când îţi convine ţie şi îţi face denunţul pe care-l vrei, dar să nu-l iei în serios şi să nu-i răspunzi când inculpatul acela te acuză de ceva. Asta este o ipocrizie 

Doamna Kovesi face ce crede dânsa ca să se apere. Problema e că o întreagă clasă politică, o generaţie de lideri e la pământ şi nu e în stare să pună ordine în ţara aceea. Acum există probe şi la ce folosesc? La nimic! Eu sunt un singur om. Ce mi se întâmplă mie nu afectează soarta nimănui“, a declarat Udrea.

De ce a plecat în Costa Rica 

„De obicei nu dau socoteală de ce plec din ţară, dar când lucrurile par ascunse dau naştere la tot felul de scenarii. Sunt între două proceduri medicale, pe care le fac la Atena. După ce am făcut-o pe prima, am venit aici. Apoi, săptămâna viitoare o voi face pe cea de a doua. Dacă toate lucrurile decurg bine, mă întorc acasă. Voi avea doi băieţi dacă mă ajută Dumnezeu. Am gemeni, sarcina evoluează bine Am un psihic puternic. Am prieteni aici, voi mai sta în Costa Rica“.

Ce face dacă o sentinţă o gaseşte în afara ţării

„E o situaţie ipotetică. Nu m-am gândit ce aş face. Sunt pregătită dintotdeauna pentru orice. Puşcăria e pentru oameni. De unde bucuria asta a unora că intru eu la puşcărie? Până la urmă din puşcărie se iese. Eu sunt Udrea şi după ce ies din puşăcărie. Pot trăi în orice situaţie. Ăsta nu e un motiv să îţi doreşti să susţii sistemul, ca Udrea sau X să ajungă în închisoare. Asta e o frustrare care face rău ţării în general“.

Întrebată dacă îi este teamă să se întoarcă la închisoare, fostul ministru a spus că da, dar a subliniat că e pregătită pentru orice sentinţă. 

„Îmi doresc ca în ţară lucrurile să intre într-o stare normală. Ca în procesul meu să fie administrate probe, Dacă justiţia ar fi corectă şi abuzurile procurorilor ar fi corectate de judecători, nu ar fi existat această discuţie. Nimeni dintre cei care au obligaţie să oprească aceste abuzuri nu face nimic. E anormal ce se întâmplă în România“. 

Elena Udrea a susţinut că s-a întâlnit cu Alina Bica în Costa Rica, acesta fiind unul dintre motivele pentru care se află în ţara din America Centrală. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite