Un Raport preliminar care discreditează grav Parlamentul României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

O comisie parlamentară al cărei rost ar fi fost acela de a stabili adevărul despre corectitudinea alegerilor prezidenţiale din decembrie 2009 s-a făcut o vară întreagă că lucrează. Ghiftuiţi, îmbărbătaţi de faptul că s-au văzut cu indemnizaţiile şi sumele forfetare mărite, componenţii respectivei comisii şi-au dat deodată mare importanţă şi au născut zilele trecute, prin cezariană, un şoricel.

Unii dintre membrii respectivei comisii, precum dezgustătorul comunist-legionaroidul Liviu Pleşoianu, favoritul revistei putiniste Sputnik, s-a dat cu totul în stambă, şi-a ridicat sistematic poalele în cap, a tot iniţiat acţiuni individuale de protest, a scris noian de năzbâtii pe contul său de facebook, numai că nu şi-a dat pantalonii jos în văzul lumii, dorind ca şi astfel să contribuie la îndeplinirea unuia dintre scopurile principale ale partidului ce l-a trimis pe el, un simplu Vorbete, fără nici urmă de substanţă în Parlament. Acela de a-i discredita pe procurorul general al României, dl. Augustin Lazăr, şi pe procurorul şef al DNA, d-na Laura Codruţa Kövesi. De altfel, ne spun acei membri ai Comisiei care şi-au pus semnătura pe compunerea caracterizată raport preliminar, faptul că d-na Kövesi le-a dat cu flit şi nu s-a prezentat când au sunat din goarnă pentru a o chela audieri este unicul motiv pentru care nu s-a putut ajunge la concluzii clare.

Atât a fost de dornic să se remarce inconsistentul deputat Liviu Pleşoianu, un Coriolan Drăgănescu de şcoală nouă, încât, la un moment dat, s-a luat la harţă cu altă fată cucuiată din aceeaşi comisie care a tăiat trei luni frunză la câini, colegă de partid, pe nume Oana Florea. Şi ea descinsă tot din Caragiale, jucând lăbărţat şi fără urmă de autentică chemare rolul noii Coane Joiţica ce nu pierde scrisori, ci sms-uri conţinând tot felul de indicaţii preţioase referitoare la felul în care trebuie să sune concluziile preliminare ale Comisiei. O comisie binecuvântată - se putea altfel? - şi de prezenţa bătrânului huligan şi traseist politic, cu o nevastă tinerică, veşnic dornică de câte un job bine plătit în care să nu facă mai nimic, pe nume Eugen Nicolicea. I-am văzut înregistrată jalnica prestaţie de miercuri seară de la B1 TV şi am avut impresia că în studioul din Calea Victoriei a pătruns un imens bondar ce mai înainte trecuse prin toate fecalele politicii româneşti pe care doreşte să le împroaşte în ochii electoratului român ce îi asigură lui şi prea-onoratei damicele care îi este nevastă un trai pe picior mare, defel justificat prin munca şi mintea respectivilor.

Concluziile preliminare ale respectivei Comisii sunt o jenantă însăilare de vorbe, de ipoteze, de false deducţii care nu conţin nimic concret. Respectivele concluzii interpretează în cheie proprie şi complet interesat, manipulatoriu, nişte fapte adevărate- o şedinţă de guvern, o revocare a unui ministru de Interne, înlocuirea a vreo 20 de prefecţi –doar spre a putea trage concluzia dinainte trasă. Aceea că preşedintele Băsescu şi premierul Boc plus vreo câţiva miniştri din directa subordine a actualului primar al municipiului Cluj-Napoca au acţionat astfel încât să-i blocheze drumul spre Cotroceni d-lui Mircea Geoană şi să îi mai asigure încă un mandat preşedintelui în exerciţiu la acea dată, dl. Traian Băsescu.

Sigur, nu cred că ceea ce s-a întâmplat în noiembrie-decembrie 2009 nu s-ar cuveni lămurit până la cel mai mic detaliu. Nu am nici cea mai mică îndoială că asigurarea celui de-al doilea mandat prezidenţial pentru dl.Traian Băsescu nu s-ar fi făcut şi prin recursul la metode nu tocmai ortodoxe. De altminteri am mai spus că nu mi-au plăcut defel glumele groase, de berărie ale fostului preşedinte legate de acest subiect. Cred că avem cu toţii dreptul să ştim tot ceea s-a întâmplat în vremea mandatelor d-lui Băsescu. Şi sunt nenumărate indicii că s-au întâmplat multe lucruri grave în cei zece ani cât la Cotroceni s-a aflat actualul preşedinte al PMP.

Numai că un raport de tot râsul care nu face decât să înşiruie nişte false concluzii, bazate pe pure şi deloc mascate interese de partid, raport care abundă de verbe la condiţional şi manipulează în cel mai ordinar mod o sumă de fapte posibil reale, le ordonează şi interpretează astfel încât să fie pe placul şi în folosul PSD şi să-i servească, la un moment dat, drept instrument de troc lui Liviu Dragnea nu face decât să mai discrediteze încă o dată altminteri atât de discreditata instituţie a Parlamentului României.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite