Ungaria a luat-o razna: plângere la FIFA împotriva României pentru „abuzarea” huliganilor maghiari

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum arăta Centrul Vechi din Bucureşti după trecerea maghiarilor ”abuzaţi” de alcool şi violenţă
Cum arăta Centrul Vechi din Bucureşti după trecerea maghiarilor ”abuzaţi” de alcool şi violenţă

Factorii de decizie din fotbalul maghiar au luat-o razna. Ungaria pregăteşte o plângere împotriva României pentru că i-am fi abuzat pe huliganii unguri care au cauzat distrugeri în Bucureşti. Cu siguranţă, printre acuzele la adresa României vor figura şi cele de „discriminare etnică”, care vor fi apoi popularizate pentru a arăta că în ţara noastră ungurii sunt prigoniţi, bătuţi şi masacraţi.

Ungaria nu se lasă până nu transformă şi fotbalul într-un circ periculos al extremismului maghiar. Totul a început cu violenţele provocate de fanii ţării vecine la Bucureşti şi care nu mai au nevoie de comentarii. De altfel, şi la ieşirea din ţară, barbarii care au speriat Capitala au rănit un muncitor român lovindu-l cu o sticlă din goana trenului. Lovitura i-ar fi putut fi fatală, dar nimic nu-i poate opri pe extremiştii maghiari din ura lor împotriva României. Dacă aceste practici nu ar fi susţinute la cel mai înalt nivel în Ungaria, am putea considera că e vorba de nişte cazuri izolate de nebuni violenţi. Dar federaţia maghiară de fotbal le ia apărarea şi îi provoacă, ca dovadă că României i se va face plângere la FIFA din cauza ”atrocităţilor” la care au fost supuşi fanii maghiari la Bucureşti. Principala atrocitate de care se face vinovată România în acest caz este aceea că Naţionala ţării noastre a câştigat meciul cu 3 la 0. Apoi, suntem vinovaţi că nu i-am lăsat pe urmaşii hunilor să devasteze Bucureştiul, deşi, în Centrul Vechi, au reuşit să dărâme terasele de pe strada Smârdan, oferindu-ne o mostră atroce de civilizaţie de pustă.

Ungaria este un focar de infecţie pentru regiune, iar instituţiile europene stau şi dau declaraţii de pe margine. Bruxelles-ul a fost atât de deranjat de faptul că românii au dorit să scape de Băsescu printr-un referendum legal şi democratic, fără violenţă, dar se mulţumesc cu observaţii inutile în ceea ce priveşte spirala extremismului maghiar de extracţie nazistă care aruncă zona în aer şi se manifestă în cel mai pur stil horthyst. 

Iată însă că, în loc să-şi penalizeze sălbaticii care i-au făcut de râs şi să le interzică să mai participle la meciuri, instituţiile maghiare le dau apă la moară şi îi victimizează, încercând să pedepsească România pentru comportamentul barbar al fanilor unguri. Nu reprezintă acest lucru o încurajare a ultraşilor maghiari să procedeze la fel şi data viitoare? Dar acesta era scenariul de la bun început, ca fanii maghiari să provoace haos în Bucureşti, iar apoi federaţia lor să învinuiască România. Cu siguranţă aici e şi un plan politic de acuzare a ţării noastre de barbarie şi discriminare etnică, singura temă de campanie electorală a partidelor extremiste de la Budapesta. Federaţia de fotbal din ţara vecină nu ar ataca România la forurile internaţionale fără acordul Guvernului de la Budapesta care controlează totul în Ungaria. Şi uite aşa, cele mai negre scenarii ale extremismului din ţara vecină devin realitate.

Ungaria este un focar de infecţie pentru regiune, iar instituţiile europene stau şi dau declaraţii de pe margine. Bruxelles-ul a fost atât de deranjat de faptul că românii au dorit să scape de Băsescu printr-un referendum legal şi democratic, fără violenţă, dar se mulţumesc cu observaţii inutile în ceea ce priveşte spirala extremismului maghiar de extracţie nazistă care aruncă zona în aer şi se manifestă în cel mai pur stil horthyst. O dublă măsură care va costa mult Europa, atât de înceată la minte în ceea ce priveşte nazismul, aşa cum a fost şi în perioada dinainte de cel de-al doilea război mondial, când ţările democratice se făceau că nu văd ce se întâmplă în Germania. La fel se întâmplă acum cu Ungaria: oficialii europeni au alte preocupări în loc să ia măsuri rapide şi drastice împotriva unei ţări care e în conflict nedeclarat cu ţările din preajmă şi care fierbe de ură împotriva vecinilor. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite