USR a elaborat proiectul Legii de abrogare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Dragnea, invitat să fie co-iniţiator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul USR, Cristian Seidler. FOTO Eduard Enea
Deputatul USR, Cristian Seidler. FOTO Eduard Enea

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea din care face parte a elaborat proiectul Legii de abrogare a pensiilor speciale pentru parlamentari, dar nu îl vor depune până când nu va fi semnat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe care îl invită să fie co-iniţiator al propunerii legislative.

„Am elaborat proiectul legii de abrogare a ceea ce numeşte în spaţiul public ca fiind pensiile speciale ale parlamentarilor. Proiectul de lege este semnat de către toţi deputaţii şi senatorii USR şi avem o invitaţie publică de făcut, mai avem o semnătură de cules, este vorba de semnătura domnului Nicolae Liviu Dragnea pe care îl invităm alături de noi să fie co-iniţiator al acestui proiect de lege dintr-un motiv foarte simplu: dânsul în legislatura anterioară şi-a dat demisia din funcţia de deputat cu câteva zile de finalizarea mandatului tocmai pentru a nu se încadra în prevederile acestei legi şi a nu fi un beneficiar al acestor indemnizaţii pentru limită de vârstă în viitor. Aşadar, ni s-ar părea doar corect şi de aceea nu vom depune proiectul de lege până nu-l semnează şi dl Dragnea, respectiv îi vom acorda un termen de o săptămână-două cât îi poate lua să citească proiectul nostru de lege şi să-l cosemneze alături de noi", a afirmat Cristian Seidler.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, pe 20 decembrie 2016, că nu mai doreşte ca Parlamentul să voteze legi prin care sunt oferite beneficii senatorilor şi deputaţilor, iar PSD analizează dacă este constituţional ca legea care instituie pensii speciale pentru parlamentari să fie abrogată.

„Nu voi mai accepta, ca preşedinte al partidului, ca în acest Parlament să se iniţieze sau să se adopte vreun act normativ prin care se stabilesc privilegii sau beneficii grase pentru parlamentari", a spus Dragnea.

Întrebat despre legea pensiilor speciale pentru parlamentari, liderul PSD a spus că este analizată varianta abrogării. „Am dat în lucru colegilor mei să vadă dacă nu cumva ne opreşte vreo prevedere constituţională, fiind vorba de drepturi câştigate. Dacă nu o să avem o constrângere constituţională, va fi una din măsurile care sunt sigur că va fi foarte susţinută“, a explicat liderul PSD, citat de News.ro

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite