Vanghelie, despre alegerile din 2009: Ştiam implicarea lui Oprea şi Maior pentru a-l face pe Băsescu să câştige

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie
Marian Vanghelie

Fostul primar al Sectorului 5 al Capitalei Marian Vanghelie a declarat joi, la Curtea de Apel Bucureşti, referitor la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 2009, că ştia implicarea lui Gabriel Oprea şi a lui George Maior pentru a-l face pe Traian Băsescu să câştige scrutinul, fapt cunoscut de mai multe persoane, cărora le-ar fi teamă să vorbească.

"Vă dau un răspuns şi pot să vă spun că în următoarele zile voi face o conferinţă de presă pe acest subiect. Uitaţi-vă la ce am declarat în perioada aceea, uitaţi-vă ce am declarat imediat, la Congres, se pare că am avut o intuiţie. Cam ce spuneam eu atunci, cam astea se dovedesc acum. Nu neapărat că ştiam că au fost la Gabriel Oprea, ştiam implicarea lui Oprea, ştiam implicarea lui Coldea şi ştiam pentru că cunoşteam nu doar eu, cred că puţin mai mulţi, nu foarte mulţi, cred că puţin mai mulţi, dar nu au curaj să vorbească. Ştiu şi cum au fost anunţate persoanele implicate, plecând de la domnul Maior în jos, de cine a fost anunţat, de şedinţele noastre oficiale, şedinţele noastre oficiale cu deciziile noastre oficiale din partid”, a afirmat Marian Vanghelie, întrebat dacă ştia că în 2009 Florian Coldea, George Maior şi Laura Codruţa Kovesi au fost acasă la Gabriel Oprea pentru a-l face pe Traian Băsescu preşedinte.

De asemenea, chestionat dacă l-au trădat colegii de partid, fostul social-democrat a răspuns afirmativ.

"Da. M-am dus şi l-am rugat pe domnul Coldea să îl ajute pe domnul Ponta şi nu a vrut. L-a ajutat pe Mircea Geoană şi, surpriză, a câştigat Ponta. Este de noaptea minţii. L-aţi căutat pe domnul ministru Oprea să îl vedeţi la faţă? Nu. Vă rog căutaţi-l”, a completat el.

Vanghelie le-a spus jurnaliştilor să îl caute pe Gabriel Oprea, care susţine că George Maior l-a drogat.

"E foarte important. Să vă zic un singur lucru - ei, care erau stat, în ghilimele, astăzi unul din reprezentanţii statului, în ghilimele, după perioada trecută, adică domnul Gabriel Oprea, zice că domnul Maior l-a drogat. Căutaţi-l să vedeţi, să vă spună dumneavoastră”, a conchis Marian Vanghelie.

Liviu Dragnea a anunţat, miercuri, la Antena 3, că intenţionează să preia conducerea comisiei parlamentare de anchetă privind implicarea unor instituţii în desfăşurarea alegerilor prezidenţiale din 2009, urmând să verifice dacă preşedintele Camerei Deputaţilor poate prelua preşedinţia unei comisii de anchetă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite