VIDEO Cum îi lăuda Viorica Dăncilă pe Dacian Cioloş şi pe tehnocraţi: „Sunt o speranţă pentru agricultura românească“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputata Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcţia de premier, îi lăuda în 2015 pe fostul premier Dacian Cioloş şi pe fostul ministru al Agriculturii. În acea perioadă Dăncilă ocupa funcţia de vicepreşedinte a Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală din PE. Ulterior, tehnocraţii au fost puşi la zid de PSD. Chiar azi, când a anunţat-o pe Viorica Dăncilă, Liviu Drgane a spus: „Numai un guvern tehnocrat ia oameni de stradă“.

Invitată la televiziunea Agro TV la câteva zile după instalarea Guvernului Cioloş, în noiembrie 2015, eurodeputata Viorica Dăncilă, în prezent propunere a PSD pentru funcţia de premier, avea doar cuvinte de laudă la adresa tehnocraţilor Dacian Cioloş  şi Achim Irimescu, pe care PSD azi îi huleşte. Aşadar, cei doi, unul validat ca premier şi celălalt ca ministru al Agriculturii, erau consideraţi „profesionişti“ şi buni oameni de echipă.   

„Cu siguranţă atât numirea domnului Dacian Cioloş în funcţia de prim-ministru, cât şi a domnului Achim Irimescu, reprezintă o speranţă pentru agricultura românească. Am lucrat cu Dacian Cioloş când dânsul era comisar pentru agricultură. Am creionat multe lucruri în ceea ce priveşte «Politica agricolă comună 2014-2020». Cioloş cunoaşte problemele agricultorilor români, dar cunoaşte şi contextul european. Dumnealui ar trebui să fie înclinat în a ajuta agricultura românească“, declara Dăncilă, fiind întrebată cum se vede de la Bruxelles numirea unui premier care vine din domeniul agriculturii, Dacian Cioloş, fost comisar european al agriculturii. 

De asemenea, Achim Irimescu era apreciat de propunerea de acum a PSD pentru Palatul Victoria. „În ceea ce priveşte noul ministru al Agriculturii, pot spune că e o persoană care e foarte profesionistă, care cunoaşte atât ce se întâmoplă în România, dar în acelaşi timp, în cadrul Reprezentanţei României la Bruxelles dânsul a supervizat acest sector deosebit de important. Foarte multe din lucrurile pe care a trebuit  să le transformăm în legislaţie europeană, în amendamente, a avut iniţiere şi de la dumnealui, dar şi un punct de vedere care pentru mine a contat foarte mult şi care m-a sprijinit“, a mai afirmat Dăncilă. 

Eurodeputata  îşi exprima şi optimismul în ceea ce priveşte activitatea celor doi pe viitor. „Îmi pun multe speranţe în activitate pe care o va desfăşura în acest domeniu, atât Achim Irimescu, cât şi Dacian Cioloş“, mai spunea Dăncilă.  

Cum îl lăuda premierul propus de PSD Viorica Dăncilă pe Dacian Cioloş în 2015

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite