Vino, Trump!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare oportunitate din istoria poporul român nu trebuie ratată: Donald Trump să investească în România! De aceea, autorităţile române trebuie să lupte ca să-l convingă pe Trump să bage nişte bani în ţară: 50, 100, câte poate, hai, 200 de milioane de dolari, sumă rotundă!

La întâlnirea cu Donald Trump, Klaus Iohannis nu trebuie să părăsească Biroul Oval, nici dacă e luat în cămaşa de forţă de oamenii de securitate de la Casa Albă, până nu-l vede pe miliardar că pune mâna pe telefon şi vorbeşte cu Ivanka sau cu Eric, chiar şi cu ginerele Jared, să comande mai departe, mai jos, la managerii cazinourilor şi hotelurilor, ca să înceapă afaceri în România. Urgent! Timpul trece repede la Casa Albă, nu mai prindem aşa oportunitate! Dacă neamurile nu-i răspund la telefon, atunci Iohannis să-l pună să-i sune pe partenerii lui de afaceri din Malaezia, Filipine, Israel şi chiar din Rusia, şi să le spună: „Băi, băieţi, duceţi-vă cu brandul meu în România!“. Iohannis, care este proprietar de case, trebuie să încurajeze businessul imobiliar. Să se construiască nişte hoteluri Trump International pe Valea Prahovei, pe Valea Oltului şi, de ce nu?, în Moldova. Să facă nişte cazinouri în Bucureşti (Gabriela Firea trebuie să-i dea aprobare la „vorba bună“ pusă de Liviu Dragnea) şi în Craiova (Olguţa Vasilescu să ia toate măsurile!). Să întindă nişte terenuri de golf undeva prin judeţul Vaslui (poate intra în parteneriat cu Adrian Porumboiu) sau prin Bacău (Viorel Cataramă, născut în zonă, este jucător de golf şi fan Trump, se vor înţelege!). Nici Ardealul nu trebuie neglijat, nici Banatul, nişte mall-uri ar fi bune pe banii lui Trump.

Să se construiască nişte hoteluri Trump International pe Valea Prahovei, pe Valea Oltului şi, de ce nu?, în Moldova.

Potenţialul de business autohton trebuie pus în valoare. Avem destui antreprenori care n-au dosare pe rol la DNA, sunt curăţei, deştepţi şi harnici (n-are rost să fac aici lista), care ar intra în parteneriat cu magnatul. Dragnea şi Tăriceanu ar putea să le sugereze oamenilor lui Trump, care vor veni să demareze business-uri, că singurul risc al investiţiilor ar fi că nişte bani vor fi „dosiţi” de partenerii români, aşa e obiceiul pe la noi, prost eşti dacă nu-i furi (puţin) pe străini, pe multinaţionale, pe investitori, se practică şi în prin alte locuri, sigur vor înţelege avocaţii lui Trump! De felul lor, românii sunt cam pupincurişti cu străinii, dar au demnitate – asta trebuie explicat.

Să valorificăm eficient şi potenţialul uman prin organizarea unei ediţii Miss Univers, chiar dacă Trump nu mai are licenţa, la Mamaia, cât mai repede, până nu intră Radu Mazăre în puşcărie. România are fete frumoase, dacă suferim că nu câştigăm Eurovisionul sau Premiul Nobel, măcar cu un titlu de Miss Univers să ne consolăm, Măzăre se poate ocupa de această treabă. Televiziunile noastre blazate să caute să aducă licenţa reality-show-ului „Ucenicul“, ar merge la România TV sau la TVR 1, cu Mugur Ciuvică pe post de vedetă. (E doar o sugestie.)

În concluzie: Donald Trump este un patriot american şi va rămâne în istorie. Să profităm patriotic de el ca să intrăm şi noi în istorie. Mereu am trăit „în umbra Europei“. Vino, Trump!

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite