Vrăjitorie cu autorizaţie. Ghicitoarele ar putea fi impozitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto-Arhiva
Foto-Arhiva

Ghicitorii şi vrăjitorii ar putea fi obligaţi să deţină o autorizaţie de liberă practică. Senatul a adoptat astăzi tacit o iniţiativă legislativă care reglementează activităţile şi practicile oculte şi protejează persoanele înşelate prin ghicit sau alte metode similar.

Proiectuil, propus de mai mulţi parlamentari PDL, prevede că activităţile de ghicit şi magie să fie încadrate în nomenclatorul profesiilor liberale şi să se creeze standarde ocupaţionale şi definesc noţiunile de "ghicitor", "practică ocultă", "vrăjitorie" şi "farmece".

Practicianul din domeniul ocult ar putea fi obligat să adere la o organizaţie profesională specifică, care ar trebui să stabilească obligativitatea emiterii unei facturi fiscale cu plata taxei pe valoarea adăugată. În plus, legea interzice amplasarea cabinetelor de ghicit şi vrăjitorie sau desfăşurarea activităţilor oculte, dar şi publicitatea de orice fel, în proximitatea lăcaşurilor de cult, a instituţiilor publice, a instituţiilor de învăţământ sau a unor instituţii de interes public.

În privinţa sancţiunilor aplicate ghicitorilor care induc în eroare sau amăgesc o persoană pentru a obţine bani, legea stabileşte pedeapsa cu închisoare de la şase luni şa trei ani, dar şi amenzi în cazul unor infracţiuni mai mici.

"Pragul palatelor aurite în care sălăşluiesc aşa-zisele vrăjitoare este trecut zi de zi de oameni naivi, dispuşi să lase sute sau chiar mii de euro. Această practică a căpătat proporţiile unei adevărate industrii, în care nu se plătesc impozite", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Legea urmează să fie transmisă Camerei Deputaţilor, forul decizional pentru acest proiect.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite