Ziua de după moţiune pentru PSD

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri se votează moţiunea pentru căderea Guvernului Grindeanu. Acest vot va marca recâştigarea autorităţii partidului în actul guvernamental şi posibilitatea implementării programului care a dus la câştigarea alegerilor parlamentare în decembrie anul trecut.

Cum am mai spus, nu este vorba despre persoane. Decizia este despre nevoia ca partidul să îşi redobândească stabilitatea şi să revină la elementul esenţial al credibilităţii sale publice, seriozitatea politică.

Dar moţiunea nu înseamnă că lucrurile s-au terminat. Probabil cei care au mizat pe această ruptură vor căuta să îşi crească influenţa în partid pentru ca treptat să aleagă, în absenţa de soluţii în interior, drumul către construcţia unui nou partid.

Cu toate acestea, răul a fost făcut. Credibilitatea publică a PSD este puternic afectată. Baza partidului este agitată pentru că nu a înţeles fenomenul.

În acest sens, soluţia constă în regândirea vieţii de partid, printr-o adevărată conversaţie cu baza partidului. Dezbateri interne, platforme politice, managementul carierei, reactivarea departamentelor, formarea cadrelor de partid, dialog susţinut cu familia politică europeană, statutul membrului de partid, criterii de promovare pe funcţii şi multe altele.

De aceea, propun colegilor mei din partid să lansăm o consultare transparentă a membrilor de partid, de la mic la mare, în care să discutăm despre ce merge şi ce nu merge, despre cum să facem partidul să  guverneze într-adevăr pentru oameni. Iar indiferent de rezultate, acestea trebuie prezentate în partid şi public şi susţinute prin măsuri ferme.

În ceea ce priveşte prezenţa publică, Partidul Social Democrat trebuie să îşi regândească strategia. „Greii” partidului trebuie să urce în funcţii guvernamentale, promovarea pe funcţii trebuie făcută pe criteriul competenţei dar şi al implicării în partid, pentru a înţelege nevoile reale ale celor pe care îi întâlnim în teritoriu, iar comunicatorii partidului trebuie formaţi pentru a avea un ton mai constructiv şi mai proactiv în promovarea politicilor guvernamentale.

Iar conducerea actuală are responsabilitatea să înceapă acest proces fără de care gloria PSD nu va mai putea fi redobândită. Am încredere că putem să facem acest lucru.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite