Începe Târgul Angajatori de TOP, la Sala Palatului. Câte firme vin şi ce joburi sunt puse la bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul se desfăşoară în acest weekend la Sala Palatului
Târgul se desfăşoară în acest weekend la Sala Palatului

5.000 de oportunităţi de angajare pun la bătaie în această toamnă cele o sută de companii participate la ediţia bucureşteană a târgului de cariere „Angajatori de TOP” organizată, vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului.

Joburile sunt remunerate de angajatori cu salarii începând de la 300-400 de euro şi care pot ajunge la 1.000-1.500 de euro.

Pentru programele de internship, majoritatea angajatorilor oferă salarii în intervalul 300-400 de euro, iar pentru poziţiile entry-level între 400-500 de euro. În ceea ce priveşte joburile care se adresează specialiştilor cu nivel mediu de experienţă, majoritatea companiilor oferă salarii în intervalul 500-700 de euro, iar pentru poziţiile dedicate candidaţilor cu nivel senior, remuneraţia ajunge la 1.000-1.500 euro şi peste 1.500 de euro.

La târg sunt prezente IT&C, Inginerie, Vânzări, Marketing, Achiziţii-Logistică-Aprovizionare, Controlul calităţii, Design, Juridic, PR, Comunicare, Resurse umane.

97% dintre companii au poziţii deschise în Bucureşti, însă, pe lângă joburile din Bucureşti companiile au şi planuri de relocare pentru candidaţii care vor sa lucreze în sediile din Piteşti, Ploieşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgovişte, Braşov etc.

Angajatori de TOP este cel mai mare târg de carieră din România şi are loc de două ori pe an, la Bucureşti şi Timişoara. Ca o noutate, anul acesta tinerii pot experimenta noi tehnologii la târg, cu ajutorul unor ochelari care le-a permis să vadă interiorul companiilor în care şi-ar dori să lucreze. „Am fost surprinşi de numărul mare de persoane care au venit la târg dis de dimineaţă. O noutate, pe lângă noile tehnologii, e paleta largă de joburi puse la dispoziţie absolvenţilor de studii superioare, cu salarii motivante atât pentru cei aflaţi la început de carieră cât şi pentru cei care au mai multă experienţă”, a explicat Delia Moreanu, organizator.

Cum a evoluat piaţa muncii

„Piaţa muncii a evoluat şi normal că acum tendinţele sunt altele, cerinţele angajatorilor sunt altele posturi şi de alte calificări ale oamenilor”, a explicat, pentru „Adevărul”, Gabriel Chicioreanu, specialist în recrutare.

„Într-adevăr, toţi angajatorii îşi caută omul perfect pentru jobul pe care ei îl pun la dispoziţie, dar le este greu pentru că, din nefericire, piaţa de educaţie, şi mă refer aici la universităţi, nu ofer foarte mult în acea sesiune de practică. Au sesiuni de practică dar tinerii, fiind comozi, se duc, îşi iau adeverinţe de la cunoştinţe, diverşi angajatori, şi nu fac practică. Şi când se duc să se angajeze mulţi ridică din umeri”, a completat acesta. 

„Eu le recomand tinerilor să meargă cu prisosinţă în universităţi şi să-şi îndeplinească stagiile de practică pentru că acestea le aduc valoare. Şi atunci, şi angajatorului îi va fi mai simplu să angajeze pe cineva. Este important să adaptăm CV-ul pentru fiecare loc de muncă în parte. Nu mă duc cu un CV de inginer pentru un post de economist, unde nu este absolut nimic relevant. Dar sunt mulţi candidaţi care nu se uită pe noţiunile de recrutare, se uită doar la titlu”, a mai spus specialistul în recrutare. 

În ceea ce priveşte CV-ul, acesta ar trebui să fie personalizat, a completat Chicioreanu.

„Citeşte cu atenţie fiecare anunţ de recrutare, personalizează-l, este esenţial ca să poţi fi chemat cu prioritate la un interviu de angajare”, a mai spus acesta.

„Aş dori un salariu care să fie între 2.500 - 3.000 de lei şi aş fi dispusă inclusiv să călătoresc în străinătate. Caut un job care să-mi permită să mă devolt cât mai mult”, a precizat Mihaela, aflată la primul său târg de joburi”, a explicat Andreea, o tânără care a venit cu un vraf de CV-uri la târg. 

„Oferta nu este deloc săracă asta pentru că majoritatea companiilor au nevoie de oameni şi pe partea de juridic. Se cer limbile străine, însă cele mai neobişnuite. De exemplu, foarte multe companii cer portugheza şi intenţionez ca pe viitor să încep nişte cursuri în zona asta”, a completat tânăra.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite