Ca nişte animale hăituite staţi ascunşi şi aşteptaţi să se termine. Dar nu se va termina, ajunge!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

După unii psihologi oamenii se conduc după suflet, cel care dictează raţiunii. Emoţiile generate zilele acestea sunt produsul deciziilor oportuniste ale găştilor politice care ne-au condus atât de mulţi ani. Prea mulţi! Frustrările, dezamăgirile, neîmplinirile cauzate de aceşti oportunişti ai statului au produs trezirea unei societăţi!

Cea tânără, cea conectată la internet, care devine imposibil de prostit. Cei emotivi, cei sentimentali, cei solidari, cei cu speranţă au declanşat aceste proteste. Proteste care vor produce schimbări!

Acum, când scriu aceste rânduri, Victor Ponta confirmă că pleacă de la Palatul Victoria. Deci se poate! Doar că el este doar unul.

Oameni fără onoare, fără caracter, sinecurişti, s-au aşezat în funcţiile cheie din stat şi nu vor să plece. Ştim că sistemul actual de relaţii, este principala selecţie pentru ocuparea unor funcţii, ştim că cele mai bune afaceri se fac cu statul, ştim că voi, politicienii fără onoare stabiliţi cum se dau contractele. Ştim, observăm! Ştim de ce nu avem infrastructură, de ce stăm cu orele în trafic, industrie, agricultură etc.

Întâmplări accidentale au fost cele care i-a adus pe aceşti politicieni jalnici la putere, la fel cum şi acum, o întâmplare pe care nimeni nu şi-o putea închipui îi poate face să plece. Viaţa este plina de neprevăzut din păcate. Ne putem solidariza pentru a ne schimba, a ne cere drepturile elementare, dreptul de a fi protejaţi de oameni care se ocupă tocmai cu preîntâmpinarea acestor tipuri de situaţii.

Ajunge! Plecaţi dracului la meseriile voastre de bază: impiegat, aghiotant, avocat mediu etc. Ştiu că mulţi dintre voi nu aveţi meserii, sunteţi politicieni de profesie. Aşa a fost mai simplu. Să profitaţi de o societate care v-a tolerat fără cea mai mică urmă de reacţie. Plecaţi şi deveniţi mulţime! Învăţaţi să trăiţi fără privilegii! Învăţaţi să învăţaţi să fiţi corecţi! Să nu ocoliţi realitatea! Învăţaţi normalitatea! Învăţaţi să vă descurcaţi cu salariile penibile care există azi în România din cauză că voi, aţi vândut şi furat tot ceea ce aţi putut!

Nu vrem explicaţii! Nu au sens! Ştim ce fel de oameni sunteţi! Ştim ce gândiţi, ce vă defineşte, care vă sunt valorile şi modelele! Nu, nu vă vrem! În afara voastră, nimeni raţional din ţara asta nu vă vrea! Ştiţi şi voi asta. Dar mârlănia voastră caracteristică vă ţine uniţi! Ca nişte animale hăituite staţi ascunşi şi aşteptaţi să se termine. Dar ştim că nu se va termina. Solidaritatea celor mulţi, redeşteptarea naţională va duce, sunt convins la dispariţia politicienilor de profesie.

Aţi călcat pe treptele societăţii pentru a ajunge atât de sus încât vă e frică să priviţi în jos. Aţi ajuns atât de infailibili încât protestul a peste 20 000 de oameni de a pleca acasă vi se pare stupid. Şi e doar prima zi. Vă gândiţi la orice, cum să îi mai fentaţi şi de data aceasta, cum să treacă momentul, ce să adăugaţi pe agenda zilnică încât aceşti tineri frumoşi să nu mai iasă în stradă. Apelaţi la ”ajutorul vostru”, o parte din media, pentru a vă scăpă, pentru a manipula şi de data aceasta în aşa fel încât să fie bine. Bine pentru voi! Vă e teamă că dacă plecaţi, să nu fiţi arestaţi. Nu vă puteţi asuma trecutul.

Cu siguranţă nu v-a trecut prin cap să plecaţi. Nici nu aţi avea unde. Ce ştiţi voi să faceţi? Diplomele ilegale pe care le deţineţi nu vă pot „scoate” din impas. După chipul şi asemănarea voastră aţi transformat Educaţia, Sănătatea. Aţi intrat şi în aceste sisteme. Aţi corupt, aţi tolerat!

Nu, nu mai merge şi aşa. În ce mă priveşte consider că ar trebui reformată toată clasa politică. Că nu sunt suficiente decât demisiile lui Piedone, Ponta, Oprea. Ei sunt doar câţiva exponenţi ai grupărilor din politică. Ar fi necesare alegeri anticipate, oameni noi, oameni cu idei, cu spirit democratic, cu preocuparea de a face ceva pozitiv pentru societatea în care trăiesc.

Ne plângem că ne pleacă tinerii în afară. Unii dintre voi îi îndemnaţi să plece, alţii îi ajutaţi tacit. Am ajuns să fim pe principiul şansei, norocului. Care prinde un job bun e norocos, care nu ghinion. Aţi distrus şansele generaţiei tinere! Şansele la o viaţă decentă pentru generaţia tânără sunt foarte scăzute. Tinerii nu se pot lupta cu pilele, cu relaţiile, cu aranjamentele, cu partizanatele. Dar le văd, le constată

Poate ar trebui adoptată o lege care să limiteze prostia şi traseismul în Parlament, Guvern, Preşedinţie. Oamenii care nu au o profesie, care nu au realizat ceva în viaţa lor să fie opriţi de a accede în funcţii de demnitate naţională. Pentru simplu fapt că dacă nu sunt în stare să se ajute pe ei, cum pot ajuta zeci de mii de români? Oamenii care au o profesie, care au o stabilitate, nu ţin de funcţii. Nu se sperie, nu pot fi controlaţi.

Aceştia ar trebui să ne reprezinte. Oameni cu personalitate, cu demnitate. Oameni incontrolabili.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite