Alegerea preşedintelui CNI, amânată pentru mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Consiliului Naţional de Integritate (CNI) au hotărât să desfăşoare marţi alegerile pentru funcţia de preşedinte al consiliului, cu toate că majoritatea, opt dintre cei 13 membri,

Membrii Consiliului Naţional de Integritate (CNI) au hotărât să desfăşoare marţi alegerile pentru funcţia de preşedinte al consiliului, cu toate că majoritatea, opt dintre cei 13 membri, au optat pentru desfăşurarea alegerilor în cadrul şedinţei de azi, în timp ce doar cinci au votat pentru ziua de marţi.

Reprezentantul organizaţiilor societăţii civile, Răzvan Codru Vrabie, a afirmat, la sfârşitul şedinţei, că "e puţin neplăcut" că s-a decis în pofida votului majorităţii.

Reprezentanţii PSD, PRM şi PD au votat pentru organizarea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al CNI, marţi. Văzând că ceilalţi membri erau hotărâţi să aleagă un preşedinte luni, imediat după şedinţa de constituire a CNI, aceştia au afirmat că procedurile de vot nu sunt suficiente, întrucât nu li se acordă candidaţilor un termen de depunere a candidaturilor.

"În cele din urmă, s-a ajuns la acelaşi rezultat, şi anume că votul va avea loc marţi", a adăugat Vrabie.

În ultima parte a şedinţei, CNI a hotărât să înregistreze până marţi dimineaţa la ora 10:00 candidaturile, iar la ora 11:00 să se întrunească şi să se desemneze, prin vot secret, preşedintele CNI.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite