ATENŢIE! A fost creat virusul care ar putea duce la dispariţia civilizaţiei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de cercetători vrea să publice o lucrare despre cum a creat un virus care ar putea omorî milioane de oameni dintrodată.  Virusul mortal este o modificare genetică a versiunii H5N1, cunoscut şi ca gripa aviară, dar este de mii de ori mai puternic şi mai infecţios.

Studiul a stârnit o adevărată controversă în rândul oamenilor de ştiinţă, unii dintre ei spunând că aceste lucruri nu ar trebui niciodată dezvăluite. Virusul curent  H5N1 a omorît doar 500 de oameni şi nu este destul de cotagios pentru a provoca o pandemie globală, însă acesta, nou, ar putea ajunge pe mâini greşite şi s-ar declanşa un adevărat război biologic.

Cercetarea a pornit de la curiozitatea de a înţelege mai bine virusul gripei aviare, astfel că virologul olandez Ron Fouchie împreună cu echipa sa au descoperit că doar 5 mutaţii trebuie făcute la gripa aviară pentru a se transmite mult mai uşor.

El a făcut testet pe dihori care au căile respiratorii similare omului.

Fouchier a admis că ce a descoperit de echipa sa "este una dintre cele mai periculoase virusuri", însă vrea să publice lucrarea în care va descrie cum a fost făcut, crezând că astfel ar putea ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii publice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite