Bodog: Am asigurări că vaccinurile pentru rujeolă vor fi în ţară săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, luni, la finalul întâlnirii pe care a avut-o la Palatul Victoria cu premierul Sorin Grindeanu şi cu reprezentanţi ai companiilor farmaceutice din România, că are asigurări că dozele de vaccin pentru rujeolă vor fi în ţară săptămâna viitoare.

„Deja sunt intrate la Direcţia de Sănătate Publică cantităţile de vaccin hexavalent şi cele de tetravalent, iar în ceea ce priveşte vaccinurile pentru rujeolă, săptămâna viitoare am asigurări că vor fi în ţară”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Florian Bodog a precizat referitor la întâlnirea de la Guvern că aceasta a avut ca scop găsirea soluţiilor pentru îmbunătăţirea managementului achiziţiilor şi al distribuirii vaccinurilor.

"La iniţiativa prim-ministrului, am avut o întâlnire cu producătorii de vaccinuri care sunt prezenţi în România. Această întâlnire a avut loc pentru a identifica cele mai bune soluţii în vederea îmbunătăţirii managementului atât al achiziţiilor, cât şi al distribuirii vaccinurilor”, a precizat Bodog, menţionând că au fost abordate probleme legate de achiziţie şi probleme legate de contracte multianuale.

”Am discutat şi despre Legea vaccinării. Aceasta este încă în transparenţă decizională şi urmează să intre în citire, într-o şedinţă de Guvern", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Epidemia de rujeolă, care a debutat la sfârşitul lunii septembrie 2016, a ajuns, vineri, la 4.881 de cazuri, dintre care 22 de decese, cu aproape 90 de îmbolnăviri mai multe decât în săptămâna precedentă, potrivit datelor centralizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite