Ce spune legenda despre Sfântul Valentin. Află cum a apărut această sărbătoare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfântul Valentin
Sfântul Valentin

Se spune că odată demult peste vastul Imperiu Roman domnea un bărbat viteaz şi iubitor de războaie. Acest împărat, pe numele sau Claudiu al II-lea era nemulţumit de soldaţii lui care preferau să stea acasă cu soţiile lor decât să meargă la războaie.

Pentru a rezolva această problemă împăratul decide să interzică mariajul. Ideea însă nu era și pe placul lui Valentin, un proet creștin, care credea cu tărie în căsătorie, considerând-o un dar de la Dumnezeu și niciun om, fie el și împărat nu avea dreptul să-l interzică.

Așa că Valentin a continuat să căsătorească tineri îndrăgostiți în secret. Claudiu află în cele din urmă și îl arestează pe preot. Pentru că îl simpatizează pe Valentin, îi propune acestuia să renunțe la credința lui și să devină soldat în armată română.

Preotul refuză și este executat pe 14 februarie 270. Înainte de a muri el le-a scris tuturor prietenilor și oamenilor iubiți câte o scrisoare, pe care o semna: "Adu-ți aminte de Valentin al tău".

Desigur că nu există dovezi care să demonstreze că legenda are o bază istorică reală. Însă până la urmă, iubirea nu are nevoie de documente pentru a fi dovedită.

Află aici OBICEIURI DIFERITE DE A SĂRBĂTORI IUBIREA în România, în Europa, în Orientul Mijlociu şi Îndepărtat, dar şi peste Ocean, în America.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite