HARTĂ Cod galben de ninsori şi ploi pentru mai multe zone din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cod galben de ninsori pentru mai multe judeţe din ţară FOTO Adevărul
Cod galben de ninsori pentru mai multe judeţe din ţară FOTO Adevărul

O atenţionare de cod galben de ninsori şi vânt puternic a fost emisă joi dimineaţă pentru mai multe judeţe din Moldova. Pentru Dobrogea, Banat şi Muntenia a fost dată o avertizare de ploi.

Meteorologii au anunţat că în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Bacău va ninge abundent, iar în judeţele Iaşi, Vaslui şi Vrancea vor fi precipitaţii mixte care vor favoriza depunerea de polei. În zonele montane va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, în special pe creste.

În Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20 de litri pe metru pătrat. Vântul va avea intensificări locale, temporare, cu viteze mai mari în sud şi su-est, unde rafalele vor depăşi 50 de kilometri pe oră.

Avertizare este valabilă vineri, 18 decembrie, între orele 18.00.

cod galben ninsori anm

Pentru intervalul 18-19 ianuarie, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat ninsori în Moldova, Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi în nordul Olteniei şi al Munteniei. Vântul va continua să sufle tare la munte (peste 90 de kilometri pe oră) şi va avea intensificări temporare de 55-60 de kilometri pe oră îndeosebi în Moldova, Crişana şi Banat.

Această avertizare va expira sâmbătă, la ora 15.00.

atentionare anm
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite