UPDATE Cod roşu de inundaţii extins până joi în judeţele Olt, Teleorman şi Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine cu râul Gilort, în judeţul Gorj FOTO Mediafax
Imagine cu râul Gilort, în judeţul Gorj FOTO Mediafax

Hidrologii au extins codul roşu de inundaţii pe râurile Vedea şi Cotmeana, în judeţele Olt, Teleorman şi Argeş, avertizarea fiind valabilă până joi, la ora 08.00.

UPDATE 09.30 Circulaţie blocată pe drumuri din judeţele Vâlcea, Hunedoara şi Argeş

 Circulaţia rutieră este blocată pe mai multe drumuri din judeţele Vâlcea, Hunedoara şi Argeş, din cauza viiturilor şi a alunecărilor de teren, a anunţat miercuri Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

În judeţul Vâlcea, circulaţia este în continuare întreruptă pe DN65C, în zona Măldăreşti, iar pe DN7A Brezoi - Voineasa, traficul a fost permis pentru scurt timp, pe un fir, în zona Malaia, însă drumul rămâne închis. În oraşul Călimăneşti, încă se curăţă partea carosabilă, iar traficul rutier se desfăşoară pe centura ocolitoare, respectiv DN7CC, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Infotrafic.

În judeţul Hunedoara, este blocată circulaţia pe DN7A, în zona oraşului Petrila, între kilometrii 96 şi 105.
În judeţul Argeş, traficul rutier este închis pe DN67B Piteşti - Drăgăşani, în zona Vedea, unde un podeţ a fost afectat de viitură. Un alt pod a fost avariat în urmă cu două luni, la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Piteşti, la kilometrul 175+900.

De asemenea, pe DN7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza unei alunecări de teren produse în zona Deduleşti. Rutele ocolitoare pentru traficul greu sunt: DN64 Râmnicu Vâlcea - Găneasa, DN65 Găneasa - Slatina -Piteşti, DN1 Veştem - Braşov, DN1A Braşov - Ploieşti - Bucureşti.

Circulaţia feroviară este în continuare întreruptă pe secţia de cale ferată 906, între Piteşti şi Curtea de Argeş, în zona localităţii argeşene Borleşti, după ce un tren a deraiat marţi, în jurul orei 16.50, din cauza unei viituri.

UPDATE 09.18 Hidrologii au extins codul roşu de inundaţii pe râurile Vedea şi Cotmeana, în judeţele Olt, Teleorman şi Argeş, avertizarea fiind valabilă până joi, la ora 08.00.

Potrivit noii avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din bazinul superior al râului Vedea, se menţine şi se extinde avertizarea cod roşu, începând de miercuri, ora 08.00, pe Vedea şi pe afluentul său Cotmeana, din judeţele Olt, Teleorman şi Argeş.

Pe cele două râuri pot fi depăşite cotele de pericol, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior.

UPDATE 08.45 FOTO VIDEO Neajlovul s-a revărsat peste Puntea de Greci

O ploaie de numai 30 de minute a inundat peste 100 de gospodarii din satul Puntea de Greci, din comuna dâmboviţeană Petreşti. Oamenii spun că aşa năpastă nu s-a mai abătut asupra lor de zeci de ani şi că, pe lângă curţile şi casele inundate, grindina le-a distrus toale legumele de pe câmpuri, singura lor sursă de venit.

UPDATE 02.36 Inundaţiile au lovit şi judeţul Teleorman. Potrivit unui bilanţ dat publicităţii marţi noapte de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, în urma cantităţilor mari de precipitaţii, a scurgerilor de pe versanţi şi a revărsării râurilor Tecuci şi Clăniţa şi a pâraielor Burdea şi Câinelui s-au produs inundaţii în comunele Tătărăştii de Sus, Tătărăştii de Jos, Trivalea Moşteni, Vedea, Balaci, Dideşti, Siliştea Gumeşti şi Scurtu Mare.

În cele opt localităţi au fost afectate de inundaţii 44 de case, 230 de curţi, 178 de anexe gospodăreşti, 63 de hectare de păşuni şi fâneţe şi 963 de hectare de teren arabil.

UPDATE 02.20 Şoferul maşinii luate de o viitură, marţi seară, la intrarea pe autostrada Bucureşti-Piteşti, în zona localităţii Căteasca, a fost găsit de autorităţi. Acestea susţin că bărbatul era singur în maşină şi a reuşit să iasă când a văzut că vine viitura, abandonând autoturismul.

UPDATE 00.18 Codul roşu a fost prelungit până miercuri dimineaţă la ora 09:00 pentru judeţele Gorj, Vâlcea şi Olt, a declarat la Digi24. Elena Anghel, şef dispecerat la Centrul Naţional de Prognoze Hidrologice.

UPDATE 23.27 Viitura puternică formată pe râul Gilort a determinat autorităţile să evacueze aproximativ 70 de familii din oraşul Novaci, din judeţul Gorj. De asemenea, salvamontiştii gorjeni au pornit marţi seară într-o acţiune de salvare a şase sau a şapte persoane blocate în Munţii Parâng din cauza viiturii formate pe râul Gilort.

UPDATE 23.20 Bărbatul din localitatea Merişani (Argeş) dat dispărut, marţi, după ce a fost luat de o viitură a fost găsit mort, fiind a doua persoană decedată în acest judeţ în urma inundaţiilor, potrivit Mediafax. Totodată, ultimele informaţii furnizate, marţi seară, de Prefectura Argeş arată că zeci de familii au fost evacuate din mai multe zone ale judeţului, unde viiturile extrem de puternice au provocat pagube importante, în unele case apa depăşind depăşind doi metri.

Cea mai afecată localitate este Bascov, dar situaţii similare, unde apa ajunge până la acoperişul caselor, sunt şi în localităţile Uda şi Vedea. Acţiunile de salvare şi evacuare sunt încă în desfăşurare.

UPDATE 22.43 Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, marţi seară, că o maşină cu pasageri a fost luată de viitură în judeţul Argeş, în prezent pompierii intervenind pentru salvarea acestora, relatează Mediafax.

El a precizat că viitura s-a produs în judeţul Argeş, la intrarea pe autostradă, în zona localităţii Căteasca, unde o maşină cu pasageri a fost luată de ape. Raed Arafat susţine că la ora transmiterii acestei ştiri pompierii de la ISU intervin în acest caz.

UPDATE 22.19 „În comuna Coloneşti toate casele sunt cu apă în Curte,  Au venit pompierii şi au început să evacueze oamenii. Autorităţile au intervenit. Este dezastru. Nu putem evalua încă pagubele”, a declarat Ioana Stancu, sinistrată în comuna menţionată, pentru Realitatea TV

UPDATE 22.10 Militarii de la UM Panait Donici din Râmnicu Vâlcea au intervenit marţi seara în comuna Vaideeni în sprijinul sinistraţilor, susţine prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, potrivit Agerpres.

„Militarii de la Garnizoana Panait Donici se află în comuna Vaideeni pentru a ajuta, alături de Jandarmi şi ISU, la rezolvarea problemelor. Se împart alimentele, se asigură cazarea oamenilor. Din fericire nu mai este nici un om izolat pe insulă. Domnul secretar de stat i-a convins pe toţi că este mai importantă viata lor. Am delegat subprefectul să se ocupe acum de situaţie. Eu am chemat acum, de urgenţă, toţi primarii din Vâlcea care s-au confruntat cu pagube să prezinte un raport preliminar”, a precizat prefectul Cornoiu, citat de Agerpres

UPDATE 20:56 Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au intervenit marţi seară pentru a salva opt persoane rămase izolate pe o insulă formată între apele revărsare ale râului Bistriţa, distanţa între oamenii sinistraţi şi mal fiind de aproximativ 150 de metri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, Cătălin Popescu, apele revărsate ale râului Bistriţa au format un braţ separat de cursul normal al râului, în apropierea localităţii Băbeni, iar între albia râului şi braţul nou format au rămas izolate opt persoane şi 65 de capre. Pompierii intervin cu o barcă pneumatică pentru salvarea oamenilor şi a animalelor, intervenţia fiind una dificilă.

UPDATE 20.50 O altă persoană a fost dată dispărută în urma viiturilor. Victima este un bărbat de 38 de ani din comuna Stoeneşti, în judeţul Vâlcea. Omul este căutat de câteva ore de către autorităţi, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Vâlcea, care spun că şansele ca acesta să mai fie în viaţă sunt minime.

Conform surselor citate, localnicii spun că l-au văzut pe bărbat luat de apele pârâului Dobriţoaia, fără ca cineva să poată sări în ajutorul acestuia. Bărbatul este a doua persoană dată dispărută, azi, în judeţul Vâlcea, după ce în cursul dimineţii a fost dat dispărut un bătrân de 71 de ani din localitatea Stroeşti despre care autorităţile presupun că ar fi fost luat de o viitură puternică venită pe pârâul Aninoasa.

De asemenea, potrivit ultimelor informaţii furnizate de Poliţia Vâlcea, trei sate sunt izolate în zona Păuşeşti, după ce un drum comunal a fost distrus de ape. Şi drumul judeţean 703, care face legătura între localităţile Racoviţa şi Perişani, este blocat din cauza aluviunilor.

Pompierii din Vâlcea au intervenit şi în zona localităţii Suteşti, unde două persoane şi 24 de animale au rămas izolate pe o insuliţă formată pe râul Pesceana. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, oamenii şi animalele au fost salvaţi de pompieri, care i-au adus la mal cu ajutorul unor cordeline.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că peste 1.600 de angajaţi ai MAI au intervenit  cu 400 de autospeciale pentru salvarea persoanelor din cele zece judeţe afectate de inundaţii: Alba, Argeş, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea. Cele mai afectate judeţe sunt Gorj, Vâlcea şi Argeş, unde au fost evacuate sute de persoane, pentru recuperarea acestora intervenind şi elicoptere ale MAI.

UPDATE 20.10 Circulaţia pe DN65 (E574) Piteşti-Slatina a fost întreruptă temporar, în zona localităţii argeşene Lunca Corbului, din cauza aluviunilor ajunse pe carosabil, în urma precipitaţiilor abundente, informează Centrul InfoTrafic al Poliţiei Române. În zona menţionată, la kilometrul 96, traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, mai precizează sursa citată de Mediafax.

UPDATE 19.12 În judeţul Argeş, opt persoane au fost luate de viitură. Autorităţile au declanşat operaţiuni de căutare şi salvare

UPDATE 18.15 Patru persoane au fost rănite în urma deraierii unui tren al companiei private Regiotrans, în judeţul Argeş, în zona unui podeţ unde s-a produs o viitură, arată ultimele informaţii furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii (ISU) Argeş.

Purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, a precizat că în tren, care era format din locomotivă şi un vagon, nu se aflau călători, ci doar angajaţi ai companiei feroviare.

Reprezentantul ISU Argeş a mai spus că patru persoane - angajaţi ai companiei feroviare - au fost rănite în urma deraierii trenului, victimele fiind preluate de ambulanţe şi transportate la spital.

Codul portocaliu de inundaţii, prelungit

De asemenea, hidrologii au prelungit Codul portocaliu de inundaţii a fost prelungit până miercuri după-amiază, pe râuri din nouă judeţe, unde se pot produce inundaţii locale, ca urmare a scurgerilor pe versanţi şi a viiturilor rapide.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o nouă avertizare cod portocaliu şi cod galben, valabilă de marţi, ora 13.00, până miercuri, la ora 14.00, pentru râuri din bazinele hidrogafice Desnăţui, Jiu, Olt, Vedea, Argeş şi Ialomiţa.

UPDATE 18.11 Un tren de persoane al companiei private Regiotrans a deraiat între Piteşti şi Curtea de Argeş, în jurul orei 17, în zona unui podeţ unde s-a produs o viitură, informează CFR. Câţiva pasageri sunt răniţi uşor.

Circulaţia trenurilor este temporar restricţionată pe relaţia Târgu Jiu – Petroşani, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact între staţiile Valea Sadului - Livezeni, informează Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA .

UPDATE 17.50 O persoană din localitatea argeşeană Vedea a fost surprinsă de viitură. Bărbatul, în vârstă de 72 de ani, a fost declarat mort de către medicii SMURD, care au încercat timp de câteva zeci de minute să îl resusciteze.

UPDATE 17.10 Ministerul Apărării Naţionale susţine că este pregătit să intervină dacă i se va cere sprijinul. „La solicitarea Comandamentului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a autorităţilor locale, Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să intervină în zonele afectate de inundaţii cu 1.229 militari şi cu 206 mijloace tehnice.

Vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat că se va deplasa şi el în zonele afectate de ploi şi inundaţii.

O ambulanţă care transporta o gravidă în luna a noua a rămas blocată din cauza inundaţiilor

UPDATE 16.35 Premierul Victor Ponta a inspectat, marţi după-amiază, comuna gorjeană Bengeşti şi un baraj din zonă, precum şi oraşul Novaci, unde o viitură de peste trei metri a afectat grav oraşul, sute de oameni fiind evacuaţi, la ora transmiterii acestei ştiri Ponta îndreptându-se spre Polovraci.


"Bine că nu s-a întâmplat nimic rău. Şi uite, domnul primar îi facem drumurile. E bine? Să nu mai fiţi supăraţi pe noi ", le-a spus Victor Ponta localnicilor din comuna Bengeşti.

După ce a discutat cu primarul acestei comune, premierul, însoţit de către vicepremierul Liviu Dragnea, a spus că merge să vadă situaţia barajului din zonă, după care s-a deplasat la Novaci, unde a stat puţin timp, spunând că se va întoarce "spre seară", urcându-se în maşină şi plecând spre Polovraci.

UPDATE Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA anunţă participanţii la trafic că circulaţia rutieră este blocată temporar pe DN 7A, sectorul cuprins între km 16+500 – 16+700, localităţile Sălişte şi Malaia din judeţul Vâlcea şi pe sectorul de drum cuprins între km 85+000 şi km 103+600, localităţile Jieţ şi Petrila (HD), din cauza precipitaţiilor abundente care au determinat producerea unor viituri.

De asemenea, circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat pe următoarele sectoare din DN 7A, respectiv: km 10+000 – km 14+000, localităţile Valea lui Stan şi Sălişte (VL) şi km 23+900 – km 24+000, localitatea Malaia (VL).

Pe DN 65C, Craiova (DJ) – Horezu (VL) pe sectorul de drum cuprins între km 107+410 – km 107+450, în zona localităţii Măldăreşti (VL), circulaţia este întreruptă din cauza alunecării unor terasamente care au afectat partea carosabilă, iar traficul rutier se desfăşoara deviat, pe următorul traseu:

DN 65C km 106+090 – DC 140 – DJ 676H – DN 65C km 109+296.

Menţionăm că pe DN 65C, km 58+000 – km 61+000, localitatea Fărtăşeşti (VL), circulaţia rutieră se desfăşoară ingreunat din cauza apei strânse pe partea carosabilă.

CFR anunţă preventiv că s-ar putea să fie afectată circulaţia trenurilor

„Având în vedere avertizarea Cod Galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru judeţele Alba, Argeş, Cluj, Dâmboviţa, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi avertizarea de Cod Roşu emisă de Institututul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor pentru judeţele Gorj şi Vâlcea,

CFR Călători informează că este posibil să apară modificări/perturbări în circulaţia trenurilor. Recomandăm pasagerilor ca, înainte de călătorie, să contacteze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească“, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

UPDATE Zeci de persoane sunt evacuate cu elicopterele din localitatea Vaideeni. Vor fi acordate ajutoare dacă vor fi afectate casele“, susţine primarul din Vaideeni

UPDATE „Fac un apel să oprim panicarea. Am vorbit cu prefectul de Gorj şi nu a păţit nimeni nimic. S-a rupt un dig, dar nu vreau să băgăm panica în oameni“, susţine premierul Victor Ponta, prezent la Comandamentul de urgenţă la Craiova.

„Este foarte important ca autorităţile să nu stea prin intervenţii la televizor, ci să coordoneze acţiunile de salvare şi evacuările preventive“, susţine vicepremierul Liviu Dragnea. Dacă va fi nevoie, vor interveni şi forţele Ministerului Apărării“, a completat Dragnea.

„Vrem să finalizăm lucrările la diguri, pentru că s-au oprit lucrările în 2008. Este vorba despre 6 milioane de lei, rezolvăm“, a mai spus Dragnea.

Victor Ponta a spus că va pleca de la Craiova spre zona afectată. El va trece aproape de localitatea Bengeşti, judeţul Gorj, grav afectat de o viitură, localitate aflată lângă comuna Baia de Fier „Zona de cod roşu este aproape de Baia de Fier, acolo unde am casa şi domiciliul. Mă duc acum acolo şi am să cer utilaje în plus dacă va fi nevoie“, i-a spus Victor Ponta lui Raed Arafat, aflat la centrul de coordonare din Bucureşti.

UPDATE Potrivit avertizării, ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore şi a celor estimate, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşirea cotelor de pericol, pe Gilort amonte de staţia hidrologică Tg. Cărbuneşti (judeţul Gorj), pe râul Lotru (judeţul Vâlcea), pe cursul superior al Olteţului şi pe afluentul său Cerna (judeţele Gorj şi Vâlcea).

UPDATE Hidrologii au emis două avertizări, una Cod portocaliu de inundaţii, cealaltă Cod galben de inundaţii, ambele fiind valabile până pe 30.07.2014, ora 14.00. Codul galben este valabil pe râurile din bazinele hidrografice: Desnăţui (judeţul Dolj), Jiu amonte confluenţă Gilort, Jiu sector aval Răcari, afluenţii de dreapta ai Jiului – judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj, afluenţii Oltului din judeţul Sibiu, Vedea – sector aval Văleni (judeţul Teleorman), Teleorman aval Tătărăştii de Sus (judeţul Teleorman), Dâmboviţa – curs mijlociu (judeţul Dâmboviţa), Neajlov, Sabar şi alte râuri mici din bazinul Argeşului (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov), Ialomiţa amonte confluenţă cu Cricovul Dulce şi afluenţii mici din judeţele Dâmboviţa şi Prahova

„Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale se pot produce şi în alte bazine hidrografice din judeţele Cluj, Alba, Sibiu şi Prahova”, se arată în notificare.

Codul portocaliu de inundaţii a fost instituit pe râuri din bazinele hidrografice: Jiul de Est şi afluenţii de stânga ai Jiului, Jiu pe sector aval confluenţă Gilort – amonte Podari, râuri aferente judeţelor Hunedoara, Gorj şi  Dolj, afluenţii Oltului mijlociu şi inferior din judeţele Gorj, Vâlcea, Olt şi Argeş, bazinul superior al Vedei (Vedea amonte S.H. Văleni şi Teleorman amonte S.H. Tătărăştii de Sus) - judeţele Olt, Argeş şi Teleorman şi pe ceilalţi afluenţi ai râului Vedea din judeţul Teleorman, bazinele superioare ale Argeşului şi Dâmboviţei (judeţele Argeş şi Dâmboviţa), Ialomiţa sector aval confluenţă cu Cricovul Dulce – acumularea Dridu (judeţele Dâmboviţa şi Ilfov).

SITUAŢIA ÎN ŢARĂ:

TÂRGU-JIU: Viitură de peste 3 metri la Novaci. 70 de familii vor fi evacuate

70 de familii din oraşul Novaci vor fi evacuate, după ce râul Gilort a ieşit din matcă. Oamenii s-au urcat chiar şi în podurile caselor din cauza viiturii de peste trei metri. Mai multe case au fost distruse, iar zeci de maşini au fost luate de ape. Situaţia este gravă şi în comuna Bengeşti Ciocadia, aflată în apropierea Novaciului. Apa râului Gilort a suprins patru localnici care se aflau cu animalele la păscut. Oamenii au fost înconjuraţi de ape şi a fost nevoie de intervenţia salvamontiştilor pentru salvarea lor. Vezi video cu viitura 

PITEŞTI: O ambulanţă care transporta o gravidă în luna a noua a rămas blocată între două localităţi

Echipajul medical a fost solicitat să transporte, gravida în ultima lună de sarcină, la spital, însă între localităţile Vedea şi Uda au ieşit în decor din cauza pecipitaţiilor abundente. Ambulanţa a ajuns într-un şanţ, dar, din fericire nimeni nu a fost rănit.

DÂMBOVIŢA: Prăpăd în două localităţi: „A fost apa în casă de un metru”

A fost prăpăd, noaptea trecută, în comunele Vişineşti şi Iedera, din Dâmboviţa. Zeci de gospodării au fost inundate şi mai multe drumuri au fost rupte. La Vişineşti, o porţiune din Drumul Judeţean 710 B s-a rupt după ce albia pârâului Cricovul Dulce a fost blocată de o alunecare masivă de teren, iar la Iedera, apa a fost atât de mare încât le-a intrat în case oamenilor şi le-a defectat motoarele la maşini.

RÂMNICU-VÂLCEA: 15 gospodării inundate după ce un cătun din Băbeni a fost măturat de ape

Gospodăriile a 15 familii, două locuinţe şi zeci de hectare de teren au fost inundate după ce un dig de protecţie de pe pârârul Stăncălău s-a rupt. Drumul de acces spre cătun s-a transformat într-un lac ce se întinde pe câteva sute de metri. Localnicii au fost treziţi din somn noaptea trecută de primar şi poliţie, după ce un dig de protecţie s-a rupt. Apele învolburate s-au revărsat prin grădini, în gospodăriile oamenilor.

Un bătrân din comuna Stroeşti a fost luat de viitură

Vâlceanul de 71 de ani încerca să traverseze un podeţ când a fost luat de ape. Familia bătrânului nu exclude posibilitatea ca acesta să se fi electrocutat înainte să ajungă în apele învolburate ale râului. Trei stâlpi de electricitate s-au rupt chiar în momentul când acesta se afla pe pod. „Eu nu eram acasă, m-a sunat mama să-mi spună că a dispărut. Nu ştim nimic despre el, nu avem niciun indiciu. Îl căutăm de câteva ore şi nu i-am găsit nici măcar o haină, nimic. Noi credem că s-a electrocutat, iar apoi a fost luat de ape”, spune Simona Ionică, fiica celui dispărut. 

SLATINA: Aproape 300 de gospodării inundate la Potcoava

Cantităţile semnificative de precipitaţii căzute în ultimele 24 de ore au produs pagube şi în judeţul Olt. “La locul intervenţiei s-a constatat că este nevoie şi de ajutorul Detaşamentului de pompieri din Slatina, care a venit în sprijin şi a acţionat cu motopompe pentru limitarea proporţiilor pagubelor. După ce apele s-au retras, un bilanţ provizoriu a arătat că au fost afectate 15 locuinţe, 300 de gospodării şi zece beciuri de case”, a precizat plutonier Dan Nedeloiu, purtător de cuvânt interimar al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt.

cod galben FOTO meteoromania.ro
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite