Comisia Europeană a retras, în 2014, aproape 2.500 de produse periculoase, inclusiv jucării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CE a retras 2.500 de produse de pe piaţă FOTO Adevărul
CE a retras 2.500 de produse de pe piaţă FOTO Adevărul

Comisia Europeană (CE) a anunţat, luni, că a retras, anul trecut, aproape 2.500 de produse, 28% dintre acestea fiind jucării, de pe piaţa Uniunii Europene, deoarece erau periculoase pentru consumatorii europene, principala ţară de provenienţă a acestora fiind China.

Anul trecut, aproape 2.500 de produse au fost retrase de Comisia Europeană de pe piaţă, pe motiv că sunt periculoase, 28% dintre acestea fiind jucării. Principala ţară de provenienţă era China.

Potrivit unui comunicat de presă al CE, produsele au fost depistate prin sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase, din care fac parte 31 de ţări (cele 28 de state membre, plus Islanda, Liechtenstein şi Norvegia).

Acesta garantează faptul că informaţiile despre produsele nealimentare periculoase retrase de pe piaţă sau rechemate oriunde în Europa circulă rapid între statele membre şi Comisia Europeană. În acest fel, se iau ulterior măsuri adecvate peste tot în UE (interzicerea/oprirea vânzărilor, retragerea, rechemarea sau refuzarea importurilor de către autorităţile vamale), iar consumatorii sunt informaţi.

Comisia Europeană precizează că, în 2014, s-au înregistrat în sistem 2.755 de astfel de măsuri.

Site-ul internet al Sistemului de alertă rapidă a atras aproximativ două milioane de vizitatori în 2014, iar noile instrumente de căutare permit consumatorilor şi întreprinderilor să fie mai bine informaţi cu privire la detectarea produselor periculoase şi la rechemarea de produse.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite