"Coşul de solidaritate" a fost aprobat de Guvern. Pensionarii vor cumpăra mâncare mai ieftină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri proiectul de sprijin pentru pensionari. "Coşul de solidaritate" prevede acordarea lunar, la un preţ mai mic, a unui pachet conţinând alimente de bază, precum făină, zahăr, ulei, mălai şi orez, numai pentru cei ieşiţi la pensie.

Preşedintele executiv al UNPR, ministrul Gabriel Oprea, a precizat pentru Mediafax că proiectul, prezentat Guvernului sub forma unui memorandum, a fost aprobat în şedinţa de miercuri.

Din punct de vedere economic, programul nu implică un efort bugetar, nu se acordă subvenţii sau sprijin financiar şi nu are impact negativ asupra încasărilor de TVA. Este doar un efort suplimentar de organizare ce poate fi realizat de către instituţiile administraţiei publice locale şi centrale, se arată în memorandumul aprobat de Guvern.

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, marţi, că nu există o formă finală a propunerii coaliţiei privind coşul pentru pensionari, dar că el va susţine orice intenţie care îi vizează pe cei care au nevoie, cu impact bugetar minim.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite