Cuminţenia Pământului. La Cioloş stă soluţia: redistribuirea impozitului pe Profit

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
cumintenia

Nu am donat pentru Cuminţenia Pământului şi nici nu am să o fac pentru simplul motiv că în fiecare lună cotizez pentru un stat care nu funcţionează şi ca o mână de hoţi să fure folosindu-se de sistemul administrativ de colectare.

Ideea de a strânge bani de la cetăţeni pentru a se achiziţiona Cuminţenia Pământului prin realizarea de donaţii nu mi s-a părut de bun augur. Sumele de bani care se strâng lunar de la contribuabili permit achiziţia acestei opere de artă ce merită a rămâne în patrimoniul nostru naţional-cultural.

Vedem cazuri de corupţie în care câteva zeci de milioane de euro par a reprezenta firimiturile rămase de la masa bogaţilor.


Dar haideţi să căutăm alte soluţii, care să nu ofenseze pe români şi să le lase din nou impresia că în timp ce alţii fură noi suntem nevoiţi să cotizăm pentru ceea ce este de drept al nostru.


În acest sens îi propun premierului Dacian Cioloş să adopte o soluţie constructivă, cu atât mai mult cu cât am siguranţa că Parlamentul va găsi formula legislativă ca măsura să fie aplicabilă: Permiteţi ca timp de o lună cotă parţială sau totală din impozitul pe profit să fie redistribuit către contul în care se strâng donaţiile, iar această donaţie să poată fi dedusă total din impozitul pe profit aferent.


Iar pentru acest lucru cred că nu va fi nevoie de nici o lună de donaţii din partea companiilor din România.


Vă arunc această provocare.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite