De ce nu poate fi dat afară un angajat care...? (II)

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Am scris de curând un articol care a stârnit multe controverse, în care întrebam, chiar din titlu, de ce nu poate fi dat afară un angajat care face lucruri ciudate. Revin cu întrebarea, legată şi de data această tot de un angajat de la stat, însă acesta aparteneta e o întâmplare, fiindcă aceşti angajaţi-subiecte-de-articol par să fie distribuiţi uniform între întreprinderi şi instituţii, fie ele publice sau private.

Întâmplarea are un început banal. Eu fac o recrutare pentru o mare companie de stat şi, conform legii, punem nişte anunţuri în cel puţin două ziare. Scriu eu acolo ce trebuie să facă şi cum să fie candidaţii, după care le indic să trimită CV-urile pe o adresă de e-mail a companiei respective, menţionând şi că vor primi o confirmare de înregistrare a aplicaţiei.  
 
Vorbesc apoi cu cineva de la companie să le confirme că s-a primit aplicaţia, după care să mi-o trimită mie. Zis şi făcut! Trimit oamenii CV-urile pe adresa de e-mail a companiei şi, la scurt timp, încep să primesc zeci de e-mailuri de la ei (pe adresa mea, de data această) în care îmi spuneau, foarte alarmaţi, că au primit înapoi aplicaţia! Cum adică aţi primit înapoi aplicaţia? Păi, uitaţi, ce am scris noi acolo a venit înapoi de la o adresă ciudată, fără nicio explicaţie.  
 
I-am rugat să-mi trimită şi mie e-mailurile respective, m-am consultat şi cu IT-istii noştri şi, la un moment dat, m-a străfulgerat un gând! Pun mâna pe telefon şi o sun pe duduiţă de la companie care trebuia să dea confirmările. Foarte bucuroasă, îmi spune că le-a dat pe toate, una nu i-a scăpat! Bine, şi cum ai făcut? Păi cum scria în anunţ! ...???... Da, uitaţi: "Confirmările se dau tot pe e-mail, cu reply la adresa de pe care au fost trimise". (Asta e o formulare tipică pentru aplicaţiile pe e-mail, că să eviţi situaţiile în care unii îţi scriu de pe o adresă, însă îţi cer să le răspunzi pe alta-ceea ce e destul de incomod de gestionat). Aha, şi cum ai făcut? Păi cum să fac, aşa cum scrie în anunţ. Am dat reply! Cum aşa, reply şi gata? Păi nu aşa scrie acolo? Vrei să spui că ai dat de două sute de ori reply-send, reply-send, reply-send, reply-send, reply-send, reply-send, reply-send, reply-send, reply-send, reply-send, reply-send, reply-send, reply-send, reply-send, reply-send, reply-send, reply-send, reply-send...? Păi nu aşa scrie acolo? Adică fără să spui că ai primit CV-ul, că cine eşti, lucruri din astea??? Păi acolo scria că trebuie să dau reply...   
 
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite