De ce sunt plătiţi angajaţii de la stat când fac parte din AGA şi CA-uri?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câţiva ani tot umblu prin ministere şi prin companii de stat, şi aud zilnic şi la tot pasul: cutare nu e azi la birou, are aga, sau are cea. Şi am văzut sute şi sute de age şi de ceauri, însă nu am văzut şi nici nu am auzit de vreuna care să se ţină sâmbăta, duminica sau după şase, şapte seara.

Şi a auzit cineva până acum de vreun angajat de la stat, din cei pe care-i găseşti în toate agele şi ceaurile, care şi-a luat o zi liberă de la birou, sau o zi de concediu fără plată ca să se ducă la agele şi ceaurile lui? Eu nu, şi nici altcineva, de asta vă asigur. Şi atunci de ce mai e plătit la aga sau la cea dacă asta e o simplă sarcină de serviciu? Dacă spune că pentru responsabilitatea suplimentară sau pentru sporul de stres, de limbă străină sau de orice alt fel, nu e adevărat!

E o simplă sarcină de serviciu, nici mai grea şi nici mai periculoasă decât celelalte pe care le au angajaţii şi funcţionarii de la stat. Sau invers, de ce ia şi salariu în zilele acelea în care nu lucrează la biroul lui, ca să se ocupe de age şi de ceauri, pentru care e plătit acolo, oricum? Ori că, dacă nu sunt plătiţi, vor refuza să facă parte din age şi din ceauri? Păi cum să refuze dacă e o sarcină de serviciu, la fel ca celelalte? Fiindcă aceştia trebuie să înveţe management ca să poată conduce o companie sau o instituţie din cea sau din aga? Nici asta nu ţine, fiindcă nu a învăţat nimeni management, nici înainte de a fi numit, nici după. Or fi învăţat unii, poate, câte ceva din greşeli, însă tot nu e un motiv bun ca să îi plăteşti în plus.
 
A fost pusă vreodată această întrebare simplă, evidentă şi elementară? L-am aşteptat cu toţii douăzeci şi cinci de ani pe Costin Borc ca să o pună? Găseşte cineva o logică aici? Dacă da, care e aceea?
 
 
AGA - Adunările Generale ale Acţionarilor

CA - Consiliile de Administraţie

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite