Deşteaptă-te, române! Mulţumim, Românie!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
d

O Românie frumoasă şi puternică nu are bogăţie mai mare decât oamenii pe care îi naşte, îi educă, îi păstrează şi care dovedesc a îi fi fii “cinstiţi, falnici şi pricepuţi”.

De ziua României, ne alăturăm şi noi jurământului rostit de marele om politic ardelean Vasile Goldiş la 1 decembrie 1918: „Să jurăm credinţă, de aici înainte, numai naţiunii române, dar tot atunci să jurăm credinţă şi civilizaţiunei umane. Câtă vreme vom păstra aceste credinţi, neamul nostru va trăi, se va întări, şi fericiţi vor fi urmaşii noştri până la sfârşitul veacurilor“. 

De ziua României, mulţumim asemeni lui Brâncuşi, căci „nu vom fi niciodată destul de recunoscători faţă de pământul care ne-a dat totul.”

De ziua României, reamintim românilor datoria lor istorică, în cuvintele Regelui Mihai: „Nu văd România de astăzi că pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.”

De ziua ei, îi urăm României un viitor pe măsura Centenarului ce urmează, aşa cum lasă în testamentul său plin de dragoste, Regina Maria: “Te binecuvântez, iubită Românie, ţara bucuriilor şi durerilor mele, frumoasă ţară, care ai trăit în inima mea şi ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă ţară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veşnic îmbelşugată, fii tu mare şi plină de cinste, să stai veşnic falnică printre naţiuni, să fii cinstită, iubită şi pricepută.”

Mulţumim, Românie, pentru marii oameni de stat şi gânditori vizionari fără al căror curaj şi sacrificiu 1 decembrie 1918 nu ar fi putut exista.

Mulţumim, Românie, pentru moştenirea de istorie, de natură şi de cultură pe care cei ce o recunosc pot clădi un viitor de care să fim mândri. 

Mulţumim, Românie, pentru spiritul, umorul şi răbdarea românească, pentru semnele ascunse în tradiţiile tale, pentru gustul bogat al roadelor pământului tău ce ne fac viaţa mai frumoasă în fiecare zi.

Mulţumim, Românie, pentru că naşti în continuare copii frumoşi care vor şti să dea un restart binemeritat destinului tău european.

Romanie, îţi mulţumim şi promitem să te iubim nu doar de ziua ta, ci în fiecare zi!

Multumim, Românie, pentru marii oameni de stat şi gânditori vizoinari fără al căror curaj şi sacrificiu 1 decembrie 1918 nu ar fi putut exista.

Multumim, Românie, pentru moştenirea de istorie, de natură şi de cultură pe care cei care o recunosc pot clădi un viitor de care să fim mândri. 

Multumim, Românie, pentru spiritul, umorul unic şi răbdarea românească, pentru semnele ascunse în tradiţiile tale, pentru gustul bogat al roadelor pământului tău care ne fac viaţa frumoasă.

Multumim, Românie, pentru că naşti în continuare copii frumoşi care vor şti să dea un restart binemeritat destinului tău european.

Romanie, îţi mulţumim şi te iubim!

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite