DEZBATEREA „ADEVĂRUL“: România, văzută prin ochii străinilor. Tu ce părere ai despre cum suntem priviți de spanioli?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Poporului
Casa Poporului

Știm cu toții că, atunci când aud de România, gândul străinilor fuge la Ceaușescu, Nadia, Hagi și Dracula. Curiozitatea pentru cel din urmă i-a împins pe jurnaliștii de la „El Pais" către țara noastră. Aceștia și-au trimis un om să realizeze un reportaj despre meleagurile noastre. L-au numit „România, dincolo de Dracula‟.

Jurnalistul Joan Gari, cel care ne-a vizitat ţara, s-a ales cu cele mai variate impresii despre România, însă s-a declarat dezamăgit de București. Și-a încheiat materialul cu următoarea propoziție, care ar trebui să ne lase un gust amar: „Bucureştiul mai are de aşteptat pentru a redeveni micul Paris".

Detalii pe larg aici - Spaniolii despre România: „Bucureştiul este cel mai puţin interesant loc din toată ţara‟ FOTOGALERIE

Dezbaterea Adevărul

Atât cititorii adevarul.ro, cât și prietenii noștri de pe Facebook au avut câte ceva de spus.

Iată ce spune Sebastian, un cititor al site-ului nostru: „Sunt total de acord cu acest articol. Turismul se află în locurile necomerciale și vizitate de oricine. Turismul este în fiecare colț al României unde te poți simți desprins de lume, tehnologie, mașini, aglomerație etc. Sunt foarte multe locuri frumoase în România despre care mulți nu știu sau nu le dau importanță. Românul știe că în concediu trebuie să meargă la Mamaia sau la Sinaia și atât. Nimic mai mult."

Elena Odagiu, o cititoare adevarul.ro își varsă indignarea într-un comentariu:„ Nu știm să ne punem în valoare frumusețile țării noastre, majoritatea se gândește cum se poate fura, cum să facă bani mai repede , începând de sus . A pierit patriotismul!

„Pentru a cunoaşte bine o ţară, nu trebuie să te mulţumeşti cu vizitarea zonelor strict turistice. În realitate, este necesar să cauţi locurile unde viaţa şi cultura tradiţionale încă se formează‟. Joan Gari, jurnalistul publicaţiei El Pais

Nici grupul nostru de prieteni de pe Facebook nu a rămas indiferent la acest subiect.

Daiana Vlad spune: „Probabil ar avea altă impresie dacă Bucureștiul ar fi îngriit. Potențial turistic are, păcat însă de aspect."
Sorin Tzutzeru adaugă: „Cine nu cunoaște Bucureștiul și se ghidează după poveștile unor anti-comuniști, în loc să ia la picior orașul și să-i descopere farmecul, nu poate spune decât lozinci. Ce zice el despre București este ca o lozincă din perioada comunistă, dar, de data asta, e o lozincă anti-comunistă. Stilul este identic!"

Tu ce părere ai cu privire la acest subiect? Dacă vrei să ne dai un pont despre un loc care merită vizitat, dacă ești nemulțumit sau, pur și simplu, ai ceva de spus, vino pe adevarul.ro sau pe pagina noastră de Facebook. Părerea ta contează.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite