Epidemie de rujeolă în Italia, din cauza scăderii ratei de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Epidemie gravă de rujeolă şi în Italia FOTO Adevărul
Epidemie gravă de rujeolă şi în Italia FOTO Adevărul

Nu doar România se confruntă cu o gravă epidemie de rujeolă ci şi Italia, unde rata vaccinării a scăzut foarte mult. Şi Statele Unite au transmis un avertisment călătorilor privind răspndirea bolii, anunţă presa internaţională.

Concret, Ministerul italian al Sănătăţii arată că au fost înregistrate peste 1.500 de cazuri de pojar, faţă de aproximativ 840 în tot anul 2016 şi aproximativ 250 în 2015.

„Italia şi România au o epidemie în prezent”, a declarat preşedintele Institului de Sănătăte de la Roma, Walter Ricciardi, adăugând că înţelege de ce Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a emis avertismentul, săptămâna aceasta.

Potrivit lui Ricciardi, spre deosebire de Italia, Statele Unite au lansat o campanie de amploare pentru a convinge părinţii să îşi vaccineze copiii. Potrivit datelor oficiale, aproximativ 85% dintre copiii în vârstă de doi ani sunt vaccinaţi împotriva rujeolei în prezent, cu mult sub pragul de 95% recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru blocarea bolii.

Guvernul de centru-stânga a acuzat Mişcarea 5Stele (M5S) că a speriat părinţii, punând sub semnul întrebării cât de sigure sunt unele vaccinuri şi denunţând vehement eforturile de a face vaccinarea obligatorie. „Vaccinările au jucat un rol vital în eradicarea unor boli îngrozitoare (...), însă, cu toate acestea, prezintă un risc asociat cu efectele secundare”, a scris fondatorul M5S, Beppe Grillo, în 2015, spunând că vaccinarea obligatorie ar fi un dar pentru corporaţiile farmaceutice multinaţionale.

Un alt membru din conducerea M5S, Andrea Cecconi, a sugerat luna trecută că această creştere a cazurilor de rujeolă face mai degrabă parte dintr-un ciclu natural al bolii, nu dintr-o epidemie ce poate fi evitată. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite