Demitere la vârful Ministerului Sănătăţii. Florian Bodog l-a dat afară pe directorul general responsabil cu achiziţia vaccinului antigripal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florian Bodog FOTO Adevărul
Florian Bodog FOTO Adevărul

Demitere la vârful Ministerului Sănătăţii. Şefa Direcţiei de Asistenţă Medicală şi Sănătate Publică, Amalia Şerban, a fost demisă de ministrul Florian Bodog, la presiunea premierului Mihai Tudose, nemulţumit că procedura de achiziţie a vaccinului antigripal a fost întârziată.

„Pe fondul întârzierilor înregistrate la procedura de achiziţie a vaccinului antigripal Ministerul Sănătăţii anunţă astăzi demiterea din funcţie a doamnei Amalia Şerban, director general al Direcţiei generale de asistenţă medicală şi sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii”, se arată într-un comunicat de presă. 

Premierul Mihai Tudose l-a apostrofat pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, la începutul şedinţei de Guvern, după ce câţiva funcţionari au demarat târziu procedurile pentru achiziţia de ser antigripal. 

„Prima tranşă de vaccin vine până la sfârşitul acestei luni iar campania naţională de imunizare începe la jumătatea lunii octombrie”, a declarat Florian Bodog, pus în dificultate de întrebarea referitoare la numărul de valenţe pe care le conţine serul antigripal din acest an. 

„Este serul recomandat de Institutul Naţional de Sănătate Publică”, i-a transmis oficialul premierului Mihai Tudose. „Nu se poate ca în fiecare an să avem aceeaşi problemă”, a spus acesta din urmă, care i-a cerut lui Bodog să-i demită pe şefii responsabili de această situaţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite