Institutul Cantacuzino a trecut în subordinea Ministerului Apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Institutul trece în subordinea Ministerului Apărării
Institutul trece în subordinea Ministerului Apărării

Institutul Cantacuzino a trecut în subordinea Ministerului Apărării, după cum a anunţat secretarul de stat Mircea Duşa, la începutul şedinţei de guvern. „În 30 de zile va fi gata şi organigrama, va existat atât personal civil cât şi personal militar”, a precizat Duşa.

„Este o mutare bună. Ministerul Sănătăţii va fi cel care va stabili în continuare obiectivele, nu Ministerul Apărării Naţionale. Întreaga structură a institutului va fi preluată aşa cum este. Va fi un control atât civil cât şi unul militar asupra lucrurilor, ceea ce este într-un fel benefic. Disciplina, regulamentul, conducerea efectivă a institutului va fi cu totul altfel la Armată pentru că acolo nerespectarea unui regulament militar va duce automat în curtea militară şi în batalionul disciplinar”, a explicat, pentru „Adevărul”, Adrian Ionel, fost director general al Institutului Cantacuzino. 

Potrivit acestuia, din punct de vedere al finanţării, Armata este cea mai în măsură să aloce o finanţare adecvată. „Au la dispoziţie mai mulţi bani decât ar avea la dispoziţie alte ministere. Din prisma resursei umane, în institut mai sunt doar 80 din 400 de cercetători cât sunt necesari. Iar Armata este singura care mai deţine un număr impresionant de cercetători care au şi programe europene câştigate şi care fac cercetare reală”, a completat Adrian Ionel. 

Angajaţii nu vor deveni militari 

În ceea ce priveşte salarizarea, fostul director de la Cantacuzino arată că personalul ar putea beneficia, în sfârşit, de salarii motivante, în condiţiile în care lefurile lor vor fi echivalate cu cele din domeniul militar. „Angajaţii nu vor deveni militari”, a dat asigurări Adrian Ionel. De altfel, şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, medicul Cristian Grasu, a explicat că tranziţia, care se va face cât mai curând posibil, nu îi va afecta pe medicii şi cercetătorii din Institutul Cantacuzino.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite