Legea „aburirii“ pensionarilor. Ca să voteze PSD în 2020

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filosofia electorală a PSD este clară demult. Îi abureşte pe acei români care se lasă prostiţi cu promisiuni mincinoase, până câştigă alegerile. Le-a ieşit de câteva ori. Aşa şi cu legea pensiilor. Un proiect îmbrăcat în staniol argintiu, să-ţi fure ochii, despre care specialiştii spun că este irealizabil şi nesustenabil.

Ca şi la legea salarizării, principala asigurare dată de PSD este că nicio pensie nu va scădea. Am mai auzit asta şi la legea salarizării. După care zeci de mii de sindicalişti au protestat în pieţe, sau au făcut greve, pentru că unele salarii au scăzut. De exemplu, ale unor angajaţi din sănătate. Dar şi multe altele.

Iată ce declară Olgita Vasilescu: „Eu v-aş ruga să mai puneţi mâna pe o carte de matematică de clasa a V-a, că văd că unii dintre noi nu înţeleg limba română. La fel am spus şi anul trecut, dar nu aţi fost atenţi. Am explicat atunci clar că dublare nu înseamnă automat o creştere cu 100% a salariului. La unii dublare poate fi o creştere de 10% sau chiar o scădere de 40%, depinde de care parte a diagramei te situezi. Eu ce să vă fac dacă nu v-a plăcut matematica? Aici e ştiinţă pură, nu limbi străine, unde mai poţi să apelezi la gesturi, mimică sau limbaj al trupului“.

Dublare, spune Olguta Vasilescu, poate să însemne o creştere de 10% sau chiar o scădere de 40%, „depinde de care parte a diagramei te situezi“. Adică, de partea PSD-ista sau de partea de opoziţie a diagramei, au înţeles alegătorii. E ştiinţă pură! Curat ştiinţă, dnă Vasilescu! Şi tot dna Vasilescu a făcut şi legea pensiilor. Aştept momentul când le va spune pensionarilor: dublare înseamnă şi scădere cu 40%! Puneţi mâna pe aritmetică!

Aşa şi cu pensiile. Nicio pensie nu va scădea. Nici alea nesimţite, date la parlamentari, primari, şefi de instituţii, care au „muncit“ în folosul PSD. Şi care nu ţin cont de principiul contributivităţii. Iar cele mai „amărâte“ pensii vor creşte şi ele, dar tot la coada clasamentului se vor afla.

Mesajul este clar. Legea pensiilor se va aplica din 2021, dacă ne veţi vota

O lege prezentată în 2018, dar cu aplicaţie din 2021. Ce mesaj este acesta? Dacă ne votaţi, veţi avea pensii mărite. Dacă nu, adio. Cum pensionarii sunt cei mai vulnerabili la aburelile PSD, este clar că tirul promisiunilor se îndreaptă spre ei. Nu sunt puţini, 5 milioane de voturi. E ceva. Merită efortul de a-i îmbrobodi. S-or fi învăţat minte să nu mai ia de bune toate aiurelile debitate de PSD? Vom vedea.

Este sustenabila aplicarea legii?

Specialiştii spun că nu. Şi, să nu se supere pensionarii. Între economişti renumiţi, profesori universitari care ştiu economie şi cuplul Dragnea-Vasilescu, eu, pensionar, le dau crezare primilor.

Un salariat duce în spate 4 pensionari. Bugetul de pensii este de circa 50 miliarde de lei pe an, adică 34% din bugetul de cheltuieli al României. Dacă dublezi pensiile, vom ajunge la 68% din bugetul de cheltuieli al României, doar pentru pensii? Vor creşte şi veniturile la buget, dar în ce ritm? Se vor dubla in3 ani? Să fim serioşi! Doar în visele exotice ale lui Vâlcov se poate întâmpla aşa ceva. Avem deja un deficit bugetar de 15 miliarde de lei pe şase luni din 2018!

De unde bani pentru aşa o dublare a pensiilor?

Din împrumuturi. Doar că după experienţa cu grecii, creditorii suflă şi în iaurt. Când vor simţi că România nu este în stare să returneze împrumuturile vor mări dobânzile la cer. Exact ca în episodul 2009-2010. Din care n-am învăţat nimic. Atunci va fi momentul adevărului. Dar merită să tragem ponoasele pe care le trage Grecia, pentru minţile şmechere ale guvernanţilor de azi? Cât ne va costa o revenire la echilibre macroeconomice, să reintrăm în rândul ţărilor stabile şi cu economie sănătoasă? Că Dragnea fuge în Brazilia şi râde de noi de de la mii de km distanţă!

Morala

Trebuie să privim cu precauţie promisiunile guvernanţilor, chiar dacă învelite în ţiplă strălucitoare. Să mai aplecăm urechea şi la spusele specialiştilor. Ei cunosc mai bine legile economiei şi nici nu vor voturi de la noi. Dacă nu, preţul îl vom plăti tot noi. Ca în 2010, ca în Grecia, ca în Venezuela. E plină lumea de nenorociri lăsate în urmă de politicieni iresponsabili. Iar oalele sparte le plăteşte populaţia, politicienii se duc în ţările calde să-şi toace banii furaţi de la populaţie.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite