Luminiţe de Paşte la tot boborul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ce să se mai complice edilii noştri bravi, renunţă la fondurile europene să nu aibă necazuri şi preferă banii de la buget. Evită necazurile şi lucrează cum le plouă interesele, cer şi suplimentează cu bani publici diversele proiecte bugetofage. Uneori, „investiţiile” acestea din care se fură la greu, sunt deranjate de nenorociţii de la DNA, însă această problemă pare că va deveni de domeniul trecutului .

„Sănătoşi şi liberi!” este noul salut/slogan al primarilor români, indiferent de culoarea politică a acestora. Liberi la furat ar spune mulţi dintre alegătorii români nemulţumiţi de activitatea aleşilor locali, care în loc să fie preocupaţi prioritar de rezolvarea problemelor comunităţilor pe care le reprezintă, lucrează cu sârg pentru alte interese. Priorităţi cu aspecte puternice în zona corupţiei, fapte din cauza cărora mulţi primari devin şi ţintele DNA. Numai în ultimii ani, au existat zeci de aleşi locali cercetaţi penal, judecaţi şi condamnaţi pentru fapte de corupţie. Teama primarilor de anchetele DNA i-a făcut pe aceştia să se plângă şefilor de la Bucureşti.

Aceştia cer schimbarea legislaţiei în vigoare, ameninţând că nu mai semnează nici un act. Şi au şi motive să creadă că acest lucru se va întâmpla cât de curând, din moment ce puterea politică actuală, care are şi cei mai mulţi primari roşii din rândurile sale, îi încurajează şi asigură că nu vor avea de suferit, că nu vor mai avea motive de spaimă din partea balaurului DNA. Că vor avea libertate deplină de acţiune şi nu se vor mai teme că vor ajunge după gratii.

Edilul şef, fără frică şi prihană, Gabriela Firea, primarul Capitalei, i-a făcut să tresalte de bucurie pe colegii mai mici prezenţi la Bucureşti, cu tricolorul pe piepturile mândre că sunt la putere: „Ne bucurăm că suntem sănătoşi şi liberi. Aceasta a devenit urarea între primari.”

Primarii prezenţi la Adunarea aleşilor locali din România sunt susţinuţi şi de liderul PSD, care consideră că aleşii locali nu îşi pot desfăşura activitatea aşa cum îşi doresc. Mai mult, primarii reuniţi la un hotel din Capitală au fost învăţati cum să lupte cu procurorii chiar de preşedintele Senatului, neînfricatul Călin Popescu Tăriceanu, care ştie cum să te lupţi cu balaurul: „Ne confruntăm cu o ofensivă aproape zilnică din partea unor instituţii de forţă împotriva instituţiilor rezultate din votul democratic al românilor. Vreau să vă rog ceva, dacă vă simţiţi hăituiţi, dacă nu vă puteţi face treaba aşa cum trebuie, dacă se fac presiuni asupra dumneavoastră, atunci ieşiţi şi spuneţi public aceste lucruri.”

Starea de tensiune existentă la nivelul administraţiei locale este descrisă şi de primarul Timişoarei. Nicolae Robu, primarul Timişoarei: „O anumită spaimă există în general în administraţia publică şi la personalul angajat şi în rândul primarilor.” Primar timişorean care susţine că munceşte foarte mult pentru oraşul şi cetăţenii lui, dar este plătit foarte puţin în comparaţie cu performanţele edilitare pe care le are!!!

De fapt, mai toţi edilii se vaită că se spetesc cu munca în folosul comunităţii, dar au salarii de mizerie, nu sunt apreciaţi şi mai sunt şi hăituiţi de DNA! Săracii edili ai României, ar trebui să le plângem de milă cu toţii şi nu doar să-i realegem, ci să strângem cureaua, să punem mână de la mână bani să-i ajutăm să nu moară de foame în viloaiele pe care şi le-au construit pe moşiile ce şi le-au tras din muncă „cinstită”. În aceste condiţii, cu salariile mizere ale aleşilor locali, sărmanii, e firesc să ne întrebăm: De ce mai candidează, de ce se înghesuie mulţi să fie aleşi primari? Să moară de foame şi să fie terorizaţi de DNA?

Călătorind prin frumoasa noastră Românie, nervoşi de gropile localităţilor conduse de primarii” sănătoşi şi liberi”,prin care dăm ca proştii, sătui de mizeria şi ruina comunelor şi oraşelor noastre mândre, îi înjurăm de mama focului că nu-şi fac treaba. Că nu fac nimic pentru oamenii care i-au ales. Că fură! Că nu accesează fonduri europene să modernizeze oraşele, comunele şi satele ce le conduc! Că nu investesc. Cum să aceseze bani europeni când din aceştia nu pot fura, că sunt controlaţi la sânge? Mulţi primari au păţit-o pe pielea lor, au luat bani europeni care s-au dovedit a fi ochiul dracului şi i-au băgat în puşcărie.

Atunci, de ce să se mai complice edilii noştri bravi, renunţă la fondurile europene să nu aibă necazuri şi preferă să lucreze cu bani de la buget. Astfel, nu doar că evită necazurile, ci mai lungesc lucrările după cum le plouă interesele, cer şi suplimentează cu bani publici diversele proiecte care bat ani de zile pasul pe loc, dar sunt bugetofage cât cuprinde şi cât se poate. Uneori, „investiţiile” acestea din care se fură la greu, sunt deranjate de nenorociţii de la DNA, însă această problemă pare că va deveni de domeniul trecutului le dă asigurări actuala putere politică.

Soluţia pentru rezolvarea situaţiei a venit din partea lui Liviu Dragnea, care a cerut Guvernului şi Parlamentului să modifice rapid legislaţia în vigoare. Astfel, nici primarii nu vor mai fi „săraci” cu salarii de mizerie şi nici DNA nu-şi va mai putea băga nasul în treburile aleşilor locali, speriindu-i cu puşcăria şi confiscarea averilor ilicite. „Sănătoşi şi liberi!” La furat. Asta da administraţie locală. Dacă promisiunile puterii vor împlini visurile edililor, la viitoarele alegeri vom avea inflaţie de candidaţi la primării.

Parcă vedem deja, luminiţele aprinse de Paşte nu doar în Capitală, ci în toate localităţile ţării.

Doar să nu se întâmple vreun coşmar, să nu se dea legile respective, să se schimbe puterea sau, Doamne fereşte, să nu cumva să-i lege pe părinţii şi protectorii primarilor actuali înainte ca visul să se împlinească.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite