Măicuţe deszăpezite de un club de off-road

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călugăriţele au stat izolate în nămeţi 12 zile
Călugăriţele au stat izolate în nămeţi 12 zile

Ardelenii sar în ajutorul sinistraţilor din judeţul Buzău cu tot ce pot. Luni seară, membrii unui club de off-road din Sibiu s-au luptat cu troienele de cinci metri înălţime, de lângă Râmnicu Sărat, pentru a ajunge la Mănăstirea Sfânta Treime cu provizii şi medicamente.

Măicuţele de aici sunt izolate de două săptămâni. Cinci dintre membrii Off Road Club Sibiu au plecat spre Buzău în zori, cu patru maşini puternice, hotărâţi să-i ajute pe năpăstuiţi. Au ajuns mai întâi la Crucea Roşie din Buzău, unde au primit misiunea de a scoate din zăpadă o ambulanţă din Padina şi a aduce la spital o gravidă cu dureri. Temerarii sibieni au fost însă învinşi într-o primă luptă cu zăpezile Bărăganului.

Odată cu lăsarea întunericului, sibienii au pornit într-o altă operaţiune umanitară, către Mănăstirea Sfânta Treime de lângă Râmnicu Sărat, unde 20 de măicuţe solicitaseră Crucii Roşii mâncare şi medicamente. Drumul până la ele e blocat de 12 zile de un munte de peste cinci metri de zăpadă. Pe o distanţă de 300 de metri a fost nevoie ca sacii cu alimente să fie căraţi în spate. „Ne-am mirat toate maicile de aici când am văzut că aceşti băieţi au reuşit să ajungă pe această vreme şi în aceste condiţii", a declarat maica Ecaterina, stareţa ­Mănăstirii Sfânta Treime.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite