Medicii rezidenţi protestează în faţa Ministerului Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii rezidenţi se adună în faţa Ministerului Sănătăţii pentru a protesta FOTO Nadejda Birladeanu
Medicii rezidenţi se adună în faţa Ministerului Sănătăţii pentru a protesta FOTO Nadejda Birladeanu

Zeci de medici rezidenţi nemulţumiţi de faptul că nu vor mai primi bonuri de masă şi nici bursă de rezidenţiat începând cu martie 2018 au decis să protesteze duminică în faţa Ministerului Sănătăţii.

Concret, medicii rezidenţi protestează faţă de orele de gardă neplătite pentru rezidenţii de anii I şi II. 

Un alt motiv de nemulţumire al acestora îl reprezintă eliminarea bonurilor de masă şi înlocuirea lor cu norma de hrană abia începând cu luna decembrie 2018. 

Potrivit organizatorilor protestului, respectiv Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, salariile medicilor rezidenţi vor fi scăzute din start cu 41% din cauza modificărilor fiscale anunţate de guvernanţi. 

„Situaţia salariilor între ianuarie şi martie 2018 este incertă, medicii rezidenţi aflându-se în situaţia de a avea veniturile scăzute. Acesta este principalul motiv pentru care ieşim în stradă şi vom cere în mod expres un tabel pe fiecare lună din anul 2018 cu salariile nete atât înainte cât şi după mărirea din 2018”, transmit medicii. 

O altă nemulţumire a acestora e legată de sporuri, care vor fi plafonate la 15%. De asemenea, ei susţin că la rezidenţiat a fost scos un număr mic de locuri comparativ cu neavoia din sistem, deşi numărul de candidaţi înscrişi la examen a atins un număr record. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite