Mesajul puternic al unei comentatoare „Adevărul” care profesează în învăţământ de 35 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împărtăşim cu voi un comentariu de pe site-ul nostru. Un comentariu ce vine din partea unei profesoare care, după 35 de ani în învăţământul românesc, lasă un mesaj plin de speranţă tinerei generaţii. Îi mulţumim doamnei Gabriela Wainblat şi vă invităm şi pe voi la dialog.

„Fiind profesor de 35 ani pot să fac comparaţia între generaţiile trecute şi cele de acum. Vina este împărţită, cum au spus unii din comentatorii acestui articol. Dar adevărul este că totul porneşte de acasă! Incontestabil. Educaţia nu se poate lăsa exclusiv pe seama şcolii, şi deloc pe seama societăţii. O societate în care sunt promovate toate nulităţile (pe relaţii sau politic), media în care apar aşa-zise VIP-uri cu fiţe pentru că dă bine şi se vinde, o lume în care deviza este „Ignoranţa mea e la fel de bună ca şi educaţia ta”. În care cei care (încă), mai citesc/învaţă sunt luaţi în derâdere de prieteni.

Dar după 35 ani nu pot şi nu vreau să spun că mi-am pierdut speranţa în tineri. Nu toţi sunt aşa. Îi văd în fiecare zi, în fiecare clasă în care intru. Mulţi dintre ei au minţi sclipitoare, sunt frumoşi la suflet şi mult mai deschişi şi toleranţi decât suntem noi. Hotărâţi să facă ceva cu viaţa lor. Rezistând cu eroism presiunilor de toate felurile din jurul lor. Veţi spune că ei sunt excepţia... poate că e aşa, dar ei există şi trebuie să îi sprijinim cât putem acolo unde îi găsim.

Viaţa va cerne oricum adevăratele valori. Trebuie să punem accent pe bun-simţ, respect, simţul datoriei, să facem în aceeaşi măsură educaţie la şcoală cât şi specialitate şi să încercăm să educăm deopotrivă şi părinţii.”, a comentat Gabriela Wainblat aici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite