Miting PNL băgat peste Marşul Unionist. Domnule Cioloş, sunteţi de acord?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe 22 octombrie va avea loc în Bucureşti Marşul de susţinere a Unirii dintre România şi Republica Moldova - ediţia a 5-a.
Pe 22 octombrie va avea loc în Bucureşti Marşul de susţinere a Unirii dintre România şi Republica Moldova - ediţia a 5-a.

Pe 22 octombrie va avea loc în Bucureşti un miting de susţinere a Unirii dintre România şi Republica Moldova. Marşul era anunţat din august şi se află la a cincea ediţie, fiecare adunând un număr impresionant de cetăţeni. Aflăm astăzi cu surprindere că PNL a pus gând rău unioniştilor.

UPDATE: PNL a retras între timp cererea de organizare a evenimentului de Sâmbătă. Ţinem pe această cale să  mulţumim de înţelegere şi promptitudine.

Domnule Dacian Cioloş, apelez la bunul dumneavoastră simţ în a cere PNL să nu organizeze mitingul exact în aceeaşi zi şi în aceeaşi locaţie cu Marşul Unionist aflat la a 5-a ediţie. Dacă la politicieni lipsa de bun simţ reprezintă o constantă, am încredere în dumneavoastră că veţi cere amânarea acestui eveniment ce, fie voluntar, fie involuntar, se suprapune peste ceea ce unioniştii şi-au propus.

Nu mă adresez lor, mă adresez dumneavoastră. Că ei vor ţine cont de solicitarea ce o veţi înainta, sau nu, ţine de bunul lor simţ. Dar noi dorim să vedem respectul ce ni-l acordaţi dumneavoastră  nouă, cetăţeni ce depun zilnic eforturi pentru bunul mers al ţării.

Nu putem înţelege cum de primăria Capitalei, după ce a aprobat mitingul Unionist, a mai aprobat şi un alt miting, de această dată politic. Este peste capacitatea mea de înţelegere. Oare doamna Firea nu mai ştie pe ce foi semnează?

Nu pot nici înţelege cum de PNL a găsit să organizeze un miting politic fix în ziua în care Unioniştii realizau  marşul Unionist anual, adică de susţinere a Unirii dintre România şi Republica Moldova.

Este bine ştiut că unioniştilor nu le place decât politica de stat, nu cea din parlament. Nu avem opinii politice decât în privinţa celor legate de viitorul ţării noastre.

Tocmai de aceea, anunţul PNL a fost primit cu indignare şi regret că se încearcă compromiterea ideii Unioniste prin încercarea politizării ei. Aş putea spune chiar că se încearcă compromiterea marşului unionist prin încercarea de a realiza confuzie.

Domnule Cioloş, din respect faţă de cei care îşi dedică viaţa idealului naţional, care stau pe drumuri pentru a promova mesajul Unirii, ce depun eforturi consistente pentru ca acest deziderat să fie dus la îndeplinire, solicitaţi PNL să renunţe la marşul politic.

Este puţin probabil că PNL nu ştia de marşul unionist, mai că aş putea considera că tocmai de aceea a fost aleasa ziua de sâmbătă, când se ştie că niciodată partidele nu au organizat astfel de evenimente în zilele de weekend.

Domnule Cioloş, vă invităm să fiţi aproape de cetăţeni, adică aproape de noi şi la mitingul unionist.

Şi ar mai fi ceva... s-ar putea ca PNL să aibă neplăcuta surpriză ca numărul unioniştilor să fie mai mare decât al PNL-iştilor prezenţi la eveniment, sau ca tinerii PNL-işti să se afle în altă parte decât acolo unde îşi propun liderii politici. De fapt, nu am doar speranţa, ci şi încrederea că aşa va fi.

Doamna Gorghiu, dacă nu reuşiţi să strângeţi mai mulţi oameni decât în imaginile de mai jos, eu spun să vă lăsaţi, căci veţi face o mare dezonoare partidului ce îl reprezentanţi. Daţi o căutare pe Youtube şi veţi vedea că niciodată nu am avut puţini susţinători. Nu ştiu cum să vă spunem: dar pe mulţi îi ştim cu nume şi prenume şi sigur vor veni.

Am văzut şi noi miting-urile organizate de PNL şi nu prea sunt şanse să fie mai mulţi cetăţeni decât la Marşul Unionist. Ce discutăm noi este un eveniment la care lucrăm de aproape un an prin informări diverse.

Să nu vă imaginaţi vreodată că cei ce ies pentru Unire se vor lăsă păcăliţi de o făcătură organizatorică. Dacă nu doriţi ca sâmbătă să aveţi parte de nemulţumirea unei mulţimi impresionante de oameni, mai bine staţi acasă şi ieşiţi altă dată. Dacă nu doriţi să stricaţi imaginea primului-ministru mai bine vă retrageţi pentru o altă zi. Aşa ar fi frumos: să lăsăm locul celui ce a fost primul.

Precizăm că ambele evenimente au ca ţintă Piaţa Victoriei cu doar o oră diferenţă între cele două. De aici rezultă că nu ar fi trebuit să existe legal o autorizaţie pentru mitingul PNL.

Iată mai jos câteva imagini de la mitinguri-le unioniste din anii precedenţi:

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite