Omul cu microbi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Articolul pe care l-am scris cu puţin timp în urmă despre vecinii care au scos din scara blocului un om într-o noapte cu -20C afară şi l-au trimis să doarmă afară, deşi ştiau că aproape sigur ar fi murit până dimineaţă, a atras multe comentarii şi critici, aşa cum mă şi aşteptam.

Despre bucureştenii care ar comite o crimă fără să stea pe gânduri

Între timp am mai aflat câte ceva despre el, îl întâlnesc în fiecare seară când mă întorc acasă. Are 54 de ani, a fost operator de imagine la Romaniafilm şi e pe stradă de 18 ani, după ce a plecat din casă în urma unui divorţ. Când noaptea sunt afară -2, -3C nu vrea să intre în scara blocului, zice că îi este prea cald acolo şi nu poate dormi. Şi că, oricum, are mulţi microbi şi nu ar vrea să îi îmbolnăvească pe oamenii din bloc, mai ales că se aud şi copii pe acolo. Nu vrea mâncare, îmi cere doar apa, ceai şi cafea.

Nopţile trecute, când erau -7, -8C afară am chemat pe cei de la serviciile sociale să-l ia, însă a fugit când a venit ambulanţa. L-am căutat cu toţii prin jur, însă nu l-am mai găsit. Spre surprinderea mea, aseară el m-a rugat să chem salvarea. Puţin după miezul nopţii au venit şi l-au luat.

Mai jos, două dintre multele comentarii de la cititori care demonstrează, cu argumente microbiologice zdrobitoare, că nu aveam dreptate când spuneam să-l ţinem în scara blocului noaptea, până trece gerul, şi că trebuia să-l ducem într-un mediu care nu permite înmulţirea microbilor.

Ionescu Cristi: Domnule Butunoiu, văd că la dumneavoastră emoţiile au preluat controlul raţiunii. Dacă acel om al străzii este bolnav de tuberculoză (boala săracilor), hepatită, râie, datorită condiţiilor în care trăieşte? Gata să îmbolnăviţi şi să omorâţi un bloc întreg de oameni domnule Butunoiu! Asta se întâmplă când emoţiile preiau controlul raţiunii, deşi eu cred că nu este vorba de emoţii, vreţi doar să vă faceţi puţină reclamă de om binevoitor. Nu pot să cred că un om care conduce o firmă de „head hunting” se lasă copleşit de emoţii de acest gen. Cum ar fi ca scările blocurilor să devină dormitoarele oamenilor străzii? Eu cred că sunteţi un şarlatan sentimental care vrea să îşi facă puţină reclamă domnule Butunoiu, mai bine vă făceaţi popă!  

image

Nelu Adamache: Prietene, dacă îţi era chiar aşa milă de el, de ce nu l-ai invitat în casă la un ceiuţ?! Unii dintre noi avem copii, avem soţii, surori, mame; de ce să le expui la nişte riscuri absurde?! Nu era mai simplu să suni la poliţie să vină să îl ridice şi, mai apoi, să îi găsească ei un loc de cazare?! Aici nu e vorba numai de omenie, asta e inconştiienţă! Dacă stăteai la casă, îl mai invitai pe nenea ăsta să doarmă la tine pe holul de la intrare?
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite