Orezul expandat, o alternativă sănătoasă la pâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Feliile crocante din grâu sau orez expandat reprezintă un înlocuitor sănătos al pâinii obişnuite. Potrivit fitoterapeutului Eugen Giurgiu, feliile preparate din boabe integrale de orez

Feliile crocante din grâu sau orez expandat reprezintă un înlocuitor sănătos al pâinii obişnuite. Potrivit fitoterapeutului Eugen Giurgiu, feliile preparate din boabe integrale de orez sau grâu, de provenienţă bio, cu puţine calorii (cel mult 25 per felie) pot fi folosite la micul dejun sau în locul gustărilor, dar nu pot înlocui masa de prânz sau cina. Fiind preparate din grâu sau orez, pâinicile expandate au calităţile cerealelor din care sunt preparate.

La această alternativă apelează amatorii dietelor sănătoase şi cei care urmează cure de slăbit, pentru că sunt săţioase. Atunci când sunt digerate în stomac, ele absorb o cantitate mare de apă şi îşi dublează volumul. Dacă sunt mâncate cu brânză dulce, caş sau şuncă, "foamea excesivă" va fi atenuată, iar la mesele principale consumatorii vor mânca mai puţin. Diabeticii trebuie să le consume cu prudenţă, deoarece ele au un conţinut ridicat de zaharuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite