Articol publicitar

#ORomânieCuratăÎncepedeAcasă  - Peste 460 elevi şi voluntari au colectat 2000 de kg de deşeuri în localităţile Buftea, Tunari şi Bragadiru

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de 460 de elevi şi voluntari şi-au reunit forţele, în data de 18 mai, pentru o zi dedicată curăţeniei, desfăşurată simultan în trei localităţi din apropierea Bucureştiului: Buftea, Tunari şi Bragadiru. Aceştia au colectat mai mult de 2.000 de kg de deşeuri, într-o iniţiativă din cadrul proiectului de educaţie ecologică "O Românie Curată Începe de Acasă".

Aflat anul acesta la a doua ediţie, campania este derulată de Procter & Gamble România în parteneriat cu Act for Tomorrow, organizaţie non-guvernamentală care activează în domeniul protecţiei mediului. Proiectul îşi propune să atragă atenţia asupra importanţei colectării selective şi reciclării deşeurilor. Demersul a fost gândit astfel încât să aibă un impact real şi pe termen lung, atât asupra generaţiilor de astăzi, cât şi al celor care vor urma.  

Pe lângă acţiunea ecologică dedicată curăţeniei în cele trei localităţi din judeţul Ilfov,  campania a inclus o componentă educativă, prin care 685 elevi au învăţat în timpul orelor de curs despre beneficiile colectării selective şi ale reciclării deşeurilor. Create de profesionişti cu experienţă în domeniul protejării mediului, cursurile au fost dezvoltate cu obiectivul de a pune bazele unei schimbări pozitive, pe termen lung, a obiceiurilor de acasă. 

“Preocuparea pentru un mediu sustenabil este parte din modul nostru de a face afaceri, de zeci de ani“, spune George Carpov, Company Communication Manager. “Suntem prezenţi în casele oamenilor în fiecare zi, prin brandurile noastre, precum Ariel, Lenor şi Fairy, însă îmbunătăţirea vieţii presupune şi grija pentru comunităţile în care trăim şi lucrăm. În luna ianuarie a acestui an, P&G a anunţat o iniţiativă majoră, suntem de fapt mândri că ne aflăm printre fondatori - o alianţă a companiilor globale din domeniul produselor din materiale plastice şi bunuri de larg consum, care are ca scop găsirea de soluţii pentru eliminarea deşeurilor de plastic din mediul înconjurător.”, adaugă George Carpov.

Misiunea organizaţiei "Act for Tomorrow" este aceea de a promova o cultură a responsabilităţii civice şi sociale în rândul cetăţenilor şi de a-i educa pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii într-un mod sustenabil. De aceea ne-am alăturat iniţiativei P&G. Echipa noastră a organizat sesiuni de formare pentru cadrele didactice, care apoi au susţinut cursuri şi le-au prezentat elevilor, într-o manieră creativă, informaţii despre colectarea şi reciclarea deşeurilor. Entuziasmul elevilor şi implicarea întregii comunităţi în colectarea deşeurilor la ziua curăţeniei sunt cea mai bună dovadă că, într-adevăr, O Românie Curată Începe de Acasă",  declară Andrei Coşuleanu, Preşedinte Act For Tomorrow.

Campania O Românie Curată Începe de Acasă a fost lansată în 2018 la Urlaţi, judeţul Prahova, unde P&G are o fabrică ce reprezintă deja un exemplu pozitiv pe plan local ceea ce priveşte protecţia mediului. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite