Peste 80 de cazuri noi de rujeolă într-o săptămână, 35 în Ialomiţa. Numărul total de îmbolnăviri se apropie de 10.200

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Peste 80 de cazuri noi de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână, 35 dintre acestea fiind în Ialomiţa. Potrivit ultimelor statistici, numărul total de cazuri înregistrate în România de la debutul epidemiei este de aproape 10.200.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în saptamana 11 -15.12.2017 au fost raportate încă 82 de cazuri nou confirmate, în 15 judeţe.

Cele mai multe dintre acestea, respectiv 35, s-au înregistrat în Ialomiţa. Alte 14 cazuri s-au confirmat în Braşov, câte cinci în Bucureşti, Călăraşi şi Prahova, câte trei în Iaşi şi Ilfov şi câte două în Brăila, Giurgiu, Neamţ şi Teleorman. S-a mai înregistrat câte un caz în Botoşani,, Buzău, Harghita şi Dâmboviţa.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă in Romania, de la debutul epidemiei în urmă cu un an, este de 10.198, din care 36 de decese.

Potrivit specialiştilor, rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din 4 persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare.

Statisticile mai arată că, pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală, iar vaccinul protejează copiii împotriva bolii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite