Pop - un grapin. O istorie a mesajului către Andrei Pleşu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Domnul Pop a postat pe Facebook următorul mesaj: „Îi mulţumesc domnului Pleşu pentru că mă onorează cu atenţia sa, dacă nu cu vorbe alese. Mi-aş fi dorit să fi fost dumnealui un reper când a fost ministru, l-aş fi luat ca model, oricând apreciez un exemplu de calitate. Din păcate, nu oricine reuşeşte să ţină ştacheta sus, dovada faptului că mândria bate tichia, inclusiv pentru unii cu pretenţii de intelectualitate şi eleganţă“.

Aici este cum mi-am imaginat că a arătat textul iniţial al Marelui Ministru înainte de a fi tradus de cohortele de consultanţi şi consilieri:

Băi, umflatule, băăii, uite acilea la mine, că eu sunt mare domn. ‘Telectual adevărat, băi, nu fraier! Şi, pentru că sunt domn gramat, o să zic acuşi la acordul la persoana de domn. Păi, are Pleşu bălţile pe care le are Draaa... ăsta, TelDrumul, mă scuzaţi? N-are! Are el zvâcul lu’ domn’ Palada, ieleganţa lu’ Kiki Tăriceanu, duma lui Bădălau? N-are!

Ca să nu mai vorbim de ştachete! Păi, ştachetă ca a lui Tudose Terente să moară dujmanii de are careva! Sau tichie ca a lui Codrin! Păi, ce, mă, că câte cărţi are Codrin, la ce relaţii are el cu Freud şi Junghiul ăla de e şi el celebru, mai contează filozofia lu’ agaricii ăştia de-i sunt prieteni - Liiceanu şi alde Patapievici?

Şi a dat şi în duamni. La genunche le-a dat!

Cum, mă, să zici tu dă Iecaterinca noastră că e catastrofă duioasă? Păi, băi, Iecaterinca e peste Olguţa, peste Rovana, peste doamnele Dan şi Shhaideh, la un loc slăvit fie numele celui care ne-a pus unde suntem acum aşa, plin de competenţe! Păi, băăă, Iecaterinca a fost ministreasa de ţşpe mii de ori. Şi senatoreasă, la fel! Te face când vrea muşchiul ei, băi, profesoraşule! A fost garantată de Marean Vanghelie, primaru’ de primar şi primul intelectual al filialei PSD Bucureşti ani la rând.

Măă, tu ai văzut cum se îmbracă mandea? Ai văzut ce vrăjeală am la televiziuni? Cum îi făceam pe ăia de era comandă să îi fac şi cum îi slăveam pe baştanii noştri? Are Pleşu mai multe ouă decât Năstase? S-a împuşcat cineva mai ielegant, mai cu burberry decât don Corleone?

Tu ieşti cu Cărtărescu, mă! Ăla de îl citeşte Băsescu. Ieşti băsist! Ieşti securist, cum zice ăştia de îi plăti... mă scuzaţi, admirăm noi de la RTV şi Antene!

Şi, pă bune, ce ai făcut tu, fraiere, ca ministru? Ai dat tu tunurile noastre? Nu ai dat, mă, că eşti vai de capul tău, umbli într-o japiţă de maşină. Ai tu, mă, jip? Ai tu, mă, valoare? Ai primit, mă, tu X5 de la nepoţi ca Dragnea al nostru? Are fiii tăi a mai ciumecă maşină din lume?

N-ai, mă, nimica! Te dai tu la mandea că dacă te prindeam înainte de asta cu Goţiu îţi dădeam o greşeală în gură de dădeam în eroare, băi, fraiere!

Ce ştii tu, bă, de repere adevărate ca, de pildă, Hrebenciuc? Cine e, măi, Noica? A fost el în Bamboo, a avut el conacele noastre, banii noştri la saltea? De modele şi modeloaice ca la pretenu’ meu, bosulică de şef Negoiţă, ştiii tu ceva? Ieşti tu, băi, ceva? Ieşti tu şăful tuturor primarilor din România? Nu, mă, nu ieşti şi de asta te înverzeşti de ciudă!

Corijent e duamna măta, ma!

Cu multa stimă – şăf dă ţăf, grangure de mahăr, baronache şi fost premier de sindicat, om de vază, jmecher dă jmecher, talent de intelectual şi belea de inteligenţie.

Ministrul lu’ Daddy PLM

IO, DOMNU Pop!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite