Povestea românului care a dat lovitura cu o shaormerie în Detroit, iar acum este forţat să o mute pentru ca afacerea a crescut prea mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele populare localuri de unde se poate cumpăra shaorma în centrul oraşului Detroit este acum constrâns să se mute. Este vorba de Bucharest Grill, shaormeria pe care românul Bogdan Tarasov a deschis-o peste Ocean în urmă cu aproape 10 ani.

Shaormeria deschisă de Bogdan Tarasov în 2006, care operează în prezent în interiorul Park Bar de lângă sala de spectacole Fillmore Detroit, se va muta  la sfârşitul lunii februarie într-un centru comercial din estul oraşului. „Asta nu a fost alegerea noastră. Ştiu că o mulţime de oameni sunt dezamăgiţi“, a declarat Bogdan Tarasov, proprietarul Bucharest Grill, potrivit publicaţiei „Detroit Free Press“. Bogdan Tarasov este din Tulcea, din România, şi s-a stabilit în Statele Unite ale Americii în urmă cu mai mulţi ani.     

Bogdan Tarasov a lucrat în România într-un restaurant, iar când a ajuns în SUA s-a ocupat de domeniul construcţiilor. Primul contact pe care l-a avut cu locaţia în care avea să deschidă şi primul restaurant Bucharest Grill a fost când acestuia i s-a solicitat să lucreze şi să amenajeze spaţiul respectiv, potrivit wall-steet.ro. A urmat astfel deschiderea primului spaţiu, businessul romaânului crescând, la fel şi renumele său în oraşul american, lucru care a condus la dezvoltarea businessului. Lui Bogdan Tarasov i-au trebuit circa trei luni de zile să perfecţioneze reţeta shaormei din pui, iar acest lucru s-a dovedit un real succes. 

image

Bogdan spune că a primit în urmă cu trei luni o notificare prin care era anunţat că trebuie să mute localul Bucharest Grill din locaţia actuală din Park Bar întrucât proprietarul spaţiului are alte planuri. El a încercat ulterior să găsească pentru Bucharest Grill o nouă locaţie în centrul oraşului Detroit, însă i-a fost imposibil din cauza chiriei foarte ridicate, a faptului că nu existau spaţii de parcare pentru angajaţi şi nicio locaţie nu era convenabilă pentru activitate de tip „carry-out“. În plus, el nu şi-a dorit în niciun caz să crească preţurile. O shaorma de pui costă la Bucharest Grill 4,99 dolari. 

Park Bar este, de fapt, locul în care românul Bogdan Tarasov şi-a început afacerea Bucharest Grill în 2006. Aceasta devenit o destinaţie pentru cei care merg la meciurile de baseball ale echipelor Tigers şi Lions, la concerte sau pentru locuitorii din apropiere. În foarte multe nopţi, coada celor care aşteaptă să-şi cumpere shaorma ajunge până în zona barului. „Am avut un foarte mare succes acolo. Ne-am construit numele nostru. Totul a început în acel colţ“, a mai spus Bogdan Tarasov pentru „Detroit Free Press“.    

Tarasov spune că noua locaţie vine cu unele avantaje, întrucât este mai mare, va avea mai multe scaune, o zona mai amplă pentru servire şi va avea parcare gratuită. 

Bucharest Grill are în prezent o reţea de trei unităţi, toate situate în Detroit, aproximativ 100 de angajaţi (60 lucrează în locaţia din Park Bar), iar planurile lui Tarasov vizează o creştere la 120 de angajaţi chiar la începutul lui 2016.

image

Reprezentanţii Park Bar au postat pe pagina de Facebook un mesaj în care ţin să dezmintă zvonurile potrivit cărora ei ar forţa mutarea Bucharest Grill. „Am petrecut împreună nouă ani şi am văzut cum o afacere mică cu doar câţiva casieri a crescut şi s-a transformat într-o poveste de succes, cu mai multe locaţii. De fapt, acesta este motivul pentru care ambii proprietari s-au întâlnit în acest an pentru a discuta despre viitorul Bucharest Grill. Ei sunt extram de populari şi, practic, nu mai pot să încapă în spaţiul mic care le-a fost casă pentru atât de mulţi ani. Suntem recunoscători pentru sprijinul lui Bogdan şi al Bucharest Grill, iar mesajele negative, cu neclarităţi, ne sunt dăunătoare“, se arată în mesajul postat de Park Bar pe Facebook.     

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite